Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σαρδέλες

3 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

60 ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια (το χυμό τους)

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Έπειτα, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στρώνετε το φαγητό στο ταψί και το ψήνετε στους 170° Κελσίου για 35-40΄.