Υλικά για 4 μερίδες

200 γρ. φακές

1 φύλλο δάφνης

4 κούπες νερό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο

1 κούπα κυβάκια ψητής κολοκύθας

1 πορτοκαλί πιπεριά

Αλάτι

Για το ντρέσινγκ

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμό ενός λεμονιού

Χυμό ενός πορτοκαλιού

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τις φακές σε νερό με λίγο αλάτι για 1½ ώρα. Στη συνέχεια, τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει, ρίχνετε 4 κούπες ζεστό νερό και το φύλλο δάφνης και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά.

Αναμειγνύετε τις φακές με την ψητή κολοκύθα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύετε και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.