Είναι γεγονός ότι δεν αρκεί να γυμνάζεστε για να δείτε την επιθυμητή διαφορά στο σώμα σας.

Για να μην πηγαινοέρχεστε στο γυμναστήριο χωρίς αποτέλεσμα και καταλήξετε να απογοητεύεστε και να παραιτείστε, ακολουθήστε τις παρακάτω πέντε συμβουλές μας.

1. Εφικτός στόχος

Σίγουρα η γυμναστική βελτιώνει την ευεξία σας και ανεβάζει τη διάθεσή σας, όμως αυτό δε φτάνει για την απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θέλετε να πετύχετε μέσω των προπονήσεών σας: να χάσετε βάρος, να τονώσετε μια συγκεκριμένη περιοχή, να ανακτήσετε την ευλυγισία σας κ.λπ. και δουλέψτε βάσει αυτού του στόχου. Φυσικά, το να βάλετε στόχο να χάσετε πέντε κιλά ή να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος μέσα σε λίγες ημέρες, δεν είναι κάτι το εφικτό. Θέστε, λοιπόν, έναν πραγματοποιήσιμο στόχο, ώστε να μην απογοητευτείτε.

2. Συνέπεια, το κλειδί της επιτυχίας

Η επίτευξη του στόχου σας, όποιος και αν είναι αυτός, απαιτεί συνέπεια. Συζητείστε με τον γυμναστή σας τι επιθυμείτε να πετύχετε και ζητήστε του να σας βγάλει ένα σχετικό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ακολουθείτε με συνέπεια αυτό το πλάνο, ώστε να σημειώσετε πρόοδο. Με μερικές επισκέψεις στο γυμναστήριο δεν άλλαξε κανενός το σώμα.

3. Σωστή εκτέλεση

Κάνετε αμέτρητα squats και οι γλουτοί σας δεν έχουν τονωθεί; Λιώνετε στους κοιλιακούς και η κοιλιά σας δεν έχει χάσει ούτε ένα εκατοστό; Αν γυμνάζεστε με συνέπεια και για αρκετό καιρό και παρ’ όλα αυτά δεν έχετε δει την παραμικρή βελτίωση, αυτό είναι ένα καμπανάκι ότι δεν εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις. Ζητήστε από τον γυμναστή να σας παρακολουθεί και να σας διορθώνει μέχρι να μάθετε να κάνετε σωστά τις ασκήσεις σας.

4. Ισορροπημένη διατροφή

Κανένα πρόγραμμα γυμναστικής δεν πρόκειται να αποδώσει αν δεν έχετε μια σωστή διατροφή. Η γυμναστική από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δείτε διαφορά στο σώμα σας. Συνδυάζοντας ωστόσο την τακτική γυμναστική με μια υγιεινή διατροφή, χωρίς γλυκά και τηγανητά, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

5. Αυτογνωσία

Εκτιμήστε σωστά τις δυνάμεις σας και μην ξεπερνάτε τα προσωπικά σας όρια. Με το να κάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε, το μόνο που καταφέρνετε είναι να καταπονείτε τον οργανισμό σας και να εξαντλείτε τα αποθέματα ενέργειας που έχετε.