Υλικά για 4 μερίδες

1 πιπεριά, χωρίς σπόρια κομμένη σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

300γρ. πένες

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ψιλοκομμένα

½ κ.γ. μπούκοβο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

150 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ματσάκι ρόκα

Εκτέλεση

Βράστε τις πένες al dente (για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος), σουρώστε τις και αφήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε την πιπεριά, το κρεμμύδι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.  Αν θέλετε μπορείτε και να τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά, μην ξεχάσετε όμως να ανακατεύετε τα υλικά σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το σκόρδο και το μπούκοβο. Με το μείγμα σας αλείψτε το κοτόπουλο. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς ή ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε ή ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς το 1 φορά. Μόλις ροδίσει αποσύρετέ το από την φωτιά και αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει.
Πάρτε έπειτα ένα βαθύ μπολ ή μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατέψτε τις πένες με το μείγμα του κρεμμυδιού και της πιπεριάς, τα τοματίνια, το κοτόπουλο και τη ρόκα. Αφήστε τη σαλάτα σας για λίγο στο ψυγείο για να είναι δροσερή και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.