Υλικά

220 γρ. λάδι
220 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κρόκος αβγού
3 κουταλιές κονιάκ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
½ κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
2 κουταλιές χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
2 κουταλιές χρωματιστά χοντροκομμένα κουφέτα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη τουλάχιστον για 15 λεπτά στο μίξερ.
2. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού, το κονιάκ και τη σόδα λιωμένη στον χυμό λεμονιού.
3. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μείγμα, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα κουφέτα και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός δακτύλου και κόβετε τα μπισκότα με κουπ-πατ σε σχήματα που σας αρέσουν.
5. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News