Υλικά για 72 κομμάτια

1 ½ φλιτζ. μαργαρίνη ή βούτυρο, μαλακωμένο
1 ¼ φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
4 φλιτζ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τις ζάχαρες, τη βανίλια και τα αβγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα ή με ένα πιρούνι, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι (η ζύμη θα είναι σκληρή). Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
2. Σε ένα ταψί απλώστε με ένα κουτάλι της σούπας κομματάκια από τη ζύμη, αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων. Πιέστε τα μπισκότα ώστε να είναι κάπως επίπεδα.
3. Ψήστε τα μπισκότα για 11-13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα (το κέντρο τους θα είναι μαλακό). Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε!