Υλικά:

5 αβοκάντο, ώριμα
2 κρεμμύδια, ξερά λευκά
1 λεμόνι, το χυμό του
1 λάιμ, το ξύσμα του
½ κ.γλ. κόλιανδρο, ξερό
1 κ.σ. κοφτή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Κόψτε στην μέση και κατά μήκος τα αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι βγάλτε την σάρκα τους και αδειάστε την στο μπλέντερ.
2. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα στο μπλέντερ, μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λάιμ, τον ξερό κόλιανδρο, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.
3. Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ωραίο μείγμα αλλά όχι εντελώς λείο. Δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι και είναι έτοιμη.