Υλικά για 22 κομμάτια

2 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζ. ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
2 μπάρες ανάλατο βούτυρο, μαλακό αλλά ακόμη κρύο, σε κομματάκια
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα, προαιρετικά

Διαδικασία

Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση, προσθέστε το βούτυρο, ένα κομμάτι τη φορά, και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να δείχνει σχετικά μαλακό. Προσθέστε τη βανίλια και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρώς για μισό λεπτό.

Ακουμπήστε τη ζύμη στον πάγκο και χωρίστε τη σε δύο μέρη. Τυλίξτε κάθε κομμάτι με σελοφάν και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάστε τη ζύμη σε λεπτά δισκάκια. Κόψτε με τα κουπάτ τα σχήματα που θέλετε, ανοίγοντας στη συνέχεια μία τρύπα στο κέντρο των μισών μπισκότων. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων. Επαναλάβετε με τη δεύτερη δόση ζύμης.

Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν.

Απλώστε τη μαρμελάδα στα μισά μπισκότα και καλύψτε τα με τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε σαντουιτσάκια, που έχουν βάση τα ολόκληρα μπισκότα και κάλυμμα εκείνα με την τρύπα στη μέση, ώστε να φαίνεται η μαρμελάδα από μέσα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.