Eίναι ωραίος ο κεραυνοβόλος έρωτας ή μήπως συνδέεται με περισσότερα αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα; Για να δούμε τα παρακάτω δεδομένα τα οποία απαντούν και αποδομούν το συγκεκριμένο ερώτημα.

Νιώθετε ενθουσιασμό και στεναχώρια ταυτόχρονα

Συνήθως, όταν έχετε ερωτευτεί το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η νορεπινεφρίνη και τα ενδογενή οπιοειδή. Ο κλινικός νευροψυχολόγος Dr. Rhonda Freeman δήλωσε στην Elite Daily ότι η νορεπινεφρίνη αυξάνει τα επίπεδα προσοχής και την διέγερση.

«Αυτή είναι η χημεία που πραγματικά μπορούμε να αισθανόμαστε σε ολόκληρο το σώμα μας», δήλωσε ο Φρίμαν.  «Όχι μόνο στο μυαλό μας». Για αυτό και όταν χωρίζουμε πονάμε πολύ ψυχοσωματικά.

Περιέργεια

Μπαίνετε στο προφίλ τους στα social media και κάνετε τη δική σας έρευνα. Όμως, όπως είπε ο Freeman, «Αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν τους βλέπουμε, διαβάζουμε τι γράφουν ή περνάμε χρόνο μαζί τους. Το σύστημα στρες μας αυξάνει τις αισθήσεις μας και παρατηρούμε τα πάντα γι ‘αυτούς: τη μυρωδιά τους, το χαμόγελο, το γέλιο, τις εκφράσεις του προσώπου. »

Άγχος

Ο κλινικός σεξολόγος και θεραπευτής ο Δρ. Kat van Kirk δήλωσε στο CNN: «Η αγάπη μπορεί να είναι στην πραγματικότητα η κορτιζόλη, η ορμόνης του στρες, η οποία πηγαίνει στα αιμοφόρα αγγεία στο στομάχι σας και σας κάνει να νιώθετε άρρωστοι».

Αν διαπιστώνετε ότι το γεγονός πως είστε ερωτευμένοι σας προκαλεί ανησυχία, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σπάσετε τον κύκλο. Δοκιμάστε να μιλάτε για τα μικρά πράγματα γύρω τους.

Προσφέρετε μια φιλοφρόνηση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να μιλάτε σε έναν θεραπευτή για τρόπους να γίνετε πιο σίγουροι. Μιλήστε στα άτομα που σας αγαπούν και κάνετε παρέα, σχετικά με το πώς νιώθετε.