Υλικά (για 8 μπρουσκέτες)

8 φέτες ψωμί με προζύμι
2 σκελίδες σκόρδο
8 πολύ λεπτές φέτες ψητό φιλέτο μοσχαριού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλάκια μαρμελάδα σύκο ή βατόμουρο
1 φλιτζάνι βατόμουρα ή άλλα φρούτα του δάσους
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

1. Ψήνετε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ. Μόλις ροδίσουν, τις αλείφετε με το σκόρδo κομμένο και το λάδι και τις αλατίζετε.
2. Στη συνέχεια, βάζετε στην κάθε φέτα μισό κουταλάκι μαρμελάδα σύκο ή βατόμουρο και στρώνετε από πάνω το φιλέτο μοσχαριού.
3. Κόβετε τα βατόμουρα στη μέση και βάζετε ένα με δύο πάνω στην μπρουσκέτα, καθώς και από ένα φύλλο βασιλικού.

Ακολουθήστε το στο Google News