Σας αρέσει. Και πιστεύετε ότι και για εκείνον ισχύει το ίδιο, τουλάχιστον με βάση τα βλέμματα και τα – ντροπαλά – χαμόγελα που έχετε ανταλλάξει. Όμως ενώ οι εβδομάδες περνούν, εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόθεση να σας προσεγγίσει ευθέως, κι εσείς έχετε αρχίσει να κουράζεστε. Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να το πάρετε απόφαση και να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση;

Σε ποιες περιπτώσεις να το αποφύγετε

Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ήδη σε σχέση. Φυσικά, η ειλικρίνειά του προς την κοπέλα του δεν είναι δική σας ευθύνη, όμως το να φλερτάρετε ανοιχτά έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε σχέση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Επιπλέον, σε περίπτωση που συνδέεστε με κάποιο τρόπο που ενδεχομένως δημιουργεί προβλήματα, για παράδειγμα αν εργάζεστε στην ίδια εταιρεία, είναι καλύτερο είστε όσο το δυνατόν πιο διακριτική. Ίσως το σενάριο μπερδέματος των προσωπικών με τα επαγγελματικά του να τον αγχώνει. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο.

Κι αν τρομάξει;

Δεν πειράζει. Θέλετε στ’ αλήθεια να είστε με κάποιον που αγχώνεται στη θέα μιας γυναίκας που διεκδικεί αυτό που θέλει; Να είστε ο εαυτός σας. Αν δεν αντιδράσει θετικά σε αυτό, προφανώς δεν ταιριάζετε ούτως ή άλλως.

Ξεκινήστε από τα βασικά

Προσθέστε μερικά χαμόγελα στα βλέμματα και φροντίστε να τον κοιτάζετε πάντα στα μάτια ενώ σας μιλά. Εκμεταλλευτείτε τη ροή του λόγου σας ή κάποιο αστείο για να τον αγγίξετε διακριτικά στο μπράτσο ή τον ώμο. Αν δείτε ότι δεν ανταποκρίνεται θετικά, σταματήστε. Αρκετοί άνθρωποι δυσφορούν όταν νιώθουν πως παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος.

Ζητήστε του να βγείτε

Δεν χρειάζεται να είναι επίσημο ραντεβού, ούτε καν να είστε απαραίτητα μόνο οι δυο σας. Ακόμη και μια βόλτα στο πάρκο με τους σκύλους σας ή μια εκδρομή στο βουνό με έναν – δύο κοινούς φίλους μπορεί να είναι αρκετή για να κάνετε το επόμενο βήμα.

Μιλήστε ευθέως

Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε ή αν προτιμάτε απλώς μια πιο άμεση λύση, απλώς πείτε του ότι σας αρέσει – ή ότι θέλετε να βρεθείτε οι δυο σας, δεν θέλει πολλή φαντασία για να το καταλάβει. Αν αρνηθεί, αν μη τι άλλο θα ξέρετε ότι δεν ενδιαφέρεται.