Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, συχνά δε μας αφήνουν το περιθώριο να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Κάπως έτσι, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η γυμναστική στο σώμα και την ψυχολογία μας, το τέλος κάθε ημέρας μάς βρίσκει τρομερά εξαντλημένους για να σηκωθούμε από τον καναπέ, πόσο μάλλον για να γυμναστούμε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας, ακόμη κι αν δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί.

* Μετακινούμαστε με το ποδήλατο

Ειδικά αυτήν την περίοδο, κανείς δεν έχει όρεξη να στριμώχνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να φτάσει στη δουλειά του. Επιλέγουμε, λοιπόν, το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας και καίμε θερμίδες χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Μάλιστα, αντικαθιστώντας το αμάξι με το ποδήλατο, όχι μόνο θα γλιτώσουμε τον χρόνο που θα αφιερώναμε για να βρούμε πάρκινγκ, αλλά θα κάνουμε και καλό στο περιβάλλον.

*Χρησιμοποιούμε τις σκάλες

Στο σπίτι, στη δουλειά και γενικά όπου μας δίνεται η ευκαιρία επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβάσουμε παλμούς και παράλληλα θα γυμνάσουμε γλουτούς και μηρούς. Extra tip: δοκιμάζουμε να ανέβουμε τα σκαλιά δύο-δύο για μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.

*Βγάζουμε βόλτα τον σκύλο

Αντί να οδηγούμαστε σε οικογενειακές «διενέξεις» για το ποιος θα βγάλει βόλτα τον σκύλο, αναλαμβάνουμε προσωπικά αυτήν την ευθύνη. Ειδικά τις ημέρες που έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ο σκύλος μας είνα μια εξαιρετική αφορμή για να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα.

*Το ρίχνουμε στον χορό

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο χορός είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάψουμε θερμίδες και να γυμνάσουμε όλο το σώμα μας, χωρίς καν να βγούμε από το σπίτι. Απλά βάζουμε δυνατά την αγαπημένη μας χορευτική μουσική και αφήνουμε τον ρυθμό να μας παρασύρει. Έτσι, θα γυμναστούμε και παράλληλα θα ανεβάσουμε τη διάθεσή μας στα ύψη.

*Κάνουμε δουλειές στο σπίτι

Αν δεν είστε ο πιο τακτικός άνθρωπος στον κόσμο, μόλις βρήκατε ένα καλό κίνητρο για να σταματήσετε να αναβάλετε το σφουγγάρισμα. Μάλιστα, διαφορετικές δουλειές του σπιτιού γυμνάζουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Κάπως έτσι, μια γενική καθαριότητα στο σπίτι θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε μια ολοκληρωμένη προπόνηση.