Πιθανότατα έχετε προσέξει ότι κάθε καλοκαίρι χάνετε 2-3 κιλά χωρίς καν να το προσπαθήσετε, ενώ αντιθέτως μόλις μπει ο χειμώνας η ζυγαριά ανεβαίνει μερικά κιλά. Αυτό μπορεί εύκολα να εξηγηθεί, αφού όταν πέφτει η θερμοκρασία ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια (με τη μορφή θερμίδων) και αποχωρίζεται με μεγαλύτερη δυσκολία το λίπος. Βέβαια αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για αδυνάτισμα.

*Οι υψηλές θερμοκρασίες περιορίζουν την όρεξή σας για φαγητό

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο οργανισμός σας προσπαθεί να προσαρμοστεί στις υψηλές θερμοκρασίες μειώνοντας την πρόσληψη τροφής -μια διαδικασία κατά την οποία παράγει περισσότερη θερμότητα- και με την αποβολή νερού, δηλαδή την εφίδρωση. Επιπλέον, έχετε μειωμένη όρεξη για λιπαρές τροφές, οι οποίες όχι μόνο σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες, αλλά επίσης σας προκαλούν δυσφορία.

*Πίνετε περισσότερο νερό

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να χάσετε βάρος είναι να μένετε ενυδατωμένοι. Ακόμη κι αν τους προηγούμενους μήνες αμελούσατε αυτή τη συμβουλή (κακώς), το καλοκαίρι αυξάνεται η επιθυμία σας για νερό, αφού η παρατεταμένη έκθεση στη ζέστη και τον ήλιο οδηγεί σε ταχύτερη αφυδάτωση του οργανισμού σας. Όταν πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, είναι πιο εύκολο να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και να μείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

*Κινείστε περισσότερο

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, το καλοκαίρι αυξάνεται αυτόματα η σωματική μας δραστηριότητα. Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός βελτιώνεται και κάπως έτσι δεν έχετε την παραμικρή διάθεση να μείνετε μέσα στο σπίτι βλέποντας σειρές και τρώγοντας πατατάκια. Οι βόλτες στο πάρκο της γειτονιάς, το ποδήλατο, το κολύμπι είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ενσωματώνονται εύκολα στην καθημερινότητά σας και σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

*Ντύνεστε πιο αποκαλυπτικά

Τα φαρδιά πουλόβερ και τα χοντρά μπουφάν έχουν κρυφτεί στα βάθη της ντουλάπας σας και τώρα την τιμητική τους έχουν τα πιο αποκαλυπτικά ρούχα, όπως τα αμάνικα μπλουζάκια και οι βερμούδες. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σας αφήνουν το περιθώριο να κρύψετε τα παραπάνω κιλάκια κάτω από στρώσεις ρούχων και έτσι νιώθετε πιο έντονα την ανάγκη να χάσετε βάρος. Σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι το σώμα σας αξίζει αγάπη και σεβασμό ανεξαρτήτως του βάρους σας και σε καμία περίπτωση μερικά επιπλέον κιλά δεν πρέπει να σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα.

*Απολαμβάνετε περισσότερο τα φρούτα

Φράουλα, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινο, βανίλια, σταφύλι… τα πιο νόστιμα φρούτα είναι σίγουρα τα καλοκαιρινά. Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, τα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να μείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με θρεπτικά συστατικά.

*Νιώθετε καλύτερα

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο βροχερός, μουντός και κρύος καιρός ρίχνει την ψυχολογία μας και μας «σπρώχνει» σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές για να νιώσουμε κάπως καλύτερα. Τώρα όμως που ο λαμπερός ήλιος κάνει καθημερινά την εμφάνισή του δεν έχετε ανάγκη τη σοκολάτα για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.