Όταν ξεκινάτε τη γυμναστική, πέρα από τη βελτίωση που θα παρατηρήσετε στη φυσική σας κατάσταση και τα επίπεδα ενέργειάς σας, μπορεί να δείτε διαφορές και στο δέρμα σας.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς επηρεάζει η γυμναστική την κατάσταση του δέρματος.

*Χαρίζει λαμπερό δέρμα

Όταν ο καρδιακός σας ρυθμός ανεβαίνει, τα αιμοφόρα αγγεία σας αρχίζουν να διογκώνονται (αγγειοδιαστολή) για να στείλουν περισσότερο αίμα στο σώμα σας. Όταν γυμνάζεστε, το αίμα σας ρέει περισσότερο, γεγονός που βελτιώνει την κυκλοφορία οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας και τελικά οδηγεί σε αυτή τη λάμψη μετά την προπόνηση. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου μία ώρα.

*Μειώνει το άγχος

Αρκετές δερματικές παθήσεις επιδεινώνονται από το άγχος και πιο συγκεκριμένα από τις ορμόνες, όπως η κορτιζόλη. Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα στρες και να βελτιώσετε τη διάθεση αλλά και το δέρμα σας.

*Ο ιδρώτας μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες δερματικές παθήσεις

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορεί να σας αφήσει με ερεθισμένη επιδερμίδα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Μία από τις αιτίες της ροδόχρου ακμής είναι η θερμοκρασία του σώματος, η οποία αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σταθερή, αποφύγετε τη γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια, καθώς και σε μη κλιματιζόμενους χώρους. Όσοι έχουν έκζεμα θα πρέπει επίσης να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους χαμηλή. Επίσης, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ακμή ή έκζεμα είναι σημαντικό να ξεπλένεστε αμέσως μετά την προπόνηση.

*Η γυμναστική με μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει σπυράκια

Αν γυμνάζεστε ενώ φοράτε μέικ απ, αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε σπυράκια. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που μένετε με ιδρωμένα ρούχα και εσώρουχα μετά την προπόνηση. Φροντίστε, λοιπόν, να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα κατάλληλο καθαριστικό προϊόν μετά τη γυμναστική και να βγάζετε τα ιδρωμένα ρούχα.

Αν έχετε ήδη ακμή, προσπαθήστε να γυμνάζεστε άβαφη ή έστω να επιλέγετε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα για το μακιγιάζ σας.