Η ισορροπημένη διατροφή είναι πάντα σημαντική για την υγεία μας, ειδικά όμως αυτή τη δύσκολη περίοδο που το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να χρειαστεί να αμυνθεί, είναι υψίστης σημασίας. Δεδομένου ότι η καραντίνα μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση υψηλά επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία τείνουν να είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, πρέπει να δώσετε προσοχή στις διατροφικές σας επιλογές.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές θρεπτικές και νόστιμες τροφές που θα σας «λύσουν τα χέρια» την περίοδο της καραντίνας.

Τι να βάλετε στο καλάθι σας….

*Αυγά

Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών, τα αυγά είναι απίστευτα ευπροσάρμοστα και χορταστικά.

*Φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι ανθεκτικά

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και ταγκρέιπφρουτ, καθώς και οι μπανάνες και τα μήλα είναι έξυπνες επιλογές, αφού είναι ανθεκτικά. Μάλιστα, μπορούν να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια και να καταψυχθούν ώστε να τα φάτε άλλη ημέρα ή να τα βάλετε στα smoothies σας. Τα καρότα, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα παντζάρια είναι επίσης σχετικά ανθεκτικά. Μην ξεχάσετε κρεμμύδια, σκόρδα και τζίντζερ για να χαρίζετε έξτρα γεύση στα πιάτα σας.

*Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά

Όλα τα κατεψυγμένα φρούτα είναι καλές επιλογές, αφού περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτικών ινών και βιταμινών. Επίσης, μπορείτε να τα προσθέσετε σε χυμούς, smoothies και στη βρώμη ή να τα φάτε μαζί με γιαούρτι. Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι επίσης θρεπτικά και σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε ακόμη και λαχανικά που δεν βρίσκετε εύκολα φρέσκα αυτήν την περίοδο.

*Αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, ώστε να έχετε γρήγορα και υγιεινά σνακ.

*Αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα όσπρια

Τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας, καθώς είναι εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Άλλωστε, μπορείτε να τα απολαύσετε όχι μόνο σε σούπες αλλά και σε σαλάτες.

*Προϊόντα ολικής άλεσης

Το ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, η βρώμη, το φαγόπυρο, η κινόα και άλλα μη επεξεργασμένα δημητριακά ολικής άλεσης είναι εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι ανθεκτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Smart tip: Το ψωμί ολικής άλεσης μπορεί εύκολα να καταψυχθεί για μετέπειτα χρήση, ιδανικά σε φέτες για πιο εύκολη απόψυξη.