Το στρες της καθημερινότητας συχνά «κλέβει» και τις ελάχιστες στιγμής χαλάρωσης που απομένουν να απολαύσουμε, αφού συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας προγραμματίζουμε όλα όσα έχουμε να κάνουμε τις μέρες που θα ακολουθήσουν, ανησυχώντας για αυτά. Ωστόσο, μπορούμε να διαχειστούμε καλύτερα το άγχος, με την πολύτιμη συμβολή της ενσυνειδητότητας,  ικανότητα να ζείτε την στιγμή, δίχως να αποσπάται η προσοχή σας από προβλήματα ή ανησυχίες για το μέλλον.

Η ενσυνειδητότητα «απαιτεί»..

Μερικά από τα συστατικά της αποτελούν:

*Δέκα βαθιές ανάσες

Είτε νιώθετε το άγχος να «ανεβαίνει» σε επικίνδυνα επίπεδα είτε απλώς θέλετε να χαλαρώσετε για να απολαύσετε την στιγμή, είναι σημαντικό να κάνετε μέρος της ρουτίνας σας τις ασκήσεις αναπνοής. Διαφορετικά δοκιμάστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με δέκα βαθιές ανάσες για να συγκεντρωθείτε σε όλα όσα έχετε να κάνετε.

*Ανακαλύψτε την πρόθεση

Είναι σημαντικό πίσω από κάθε σας ενέργεια να αναγνωρίζετε την πρόθεσή σας. Καθορίζοντας την πρόθεσή σας πίσω και από τις πιο απλές ενέργειές σας, μπορείτε να εστιάσετε με μεγαλύτερη ευκολία στην δραστηριότητά σας. Εάν μια συγκεκριμένη δραστηριότητα σας προκαλεί άγχος, τότε πρέπει να ανακαλύψετε την πρόθεσή σας. Έτσι θα εστιάσετε σε αυτήν, παρά στην ανησυχία.

*Κάντε μια μικρή προπόνηση

Το μόνο που χρειάζεται είναι squats και ένα σύντομο τρέξιμο επί τόπου για να ενισχύσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Εάν εργάζεστε στο γραφείο ή ακόμα και από το σπίτι, αυτή η μίνι προπόνηση θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και την λειτουργία του μεταβολισμού σας, κρατώντας σε εγρήγορση.

*Σηκώστε το βλέμμα σας ψηλά

Όχι μόνο πέρα από τον οθόνη του κινητού σας αλλά και στα αστέρια. Είτε επιστρέφετε το βράδυ στο σπίτι είτε βγάζετε τα σκουπίδια, αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να κοιτάξετε τον ουρανό. Αφήστε τον να σας «υπενθυμίσει» ότι η ζωή είναι μεγαλύτερη από τις ανησυχίες ή το άγχος σας αυτήν την στιγμή.

*Ξεκουραστείτε

Μην πιέζετε διαρκώς τον εαυτό σας να είναι παρών, καθώς αυτό μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντ’αυτού βρείτε λίγο χρόνο για να αφήσετε εντελώς ελεύθερο το μυαλό σας, απολαμβάνοντας την αγαπημένη σας σειρά ή διαβάζοντας εκείνο το βιβλίο που όλο αναβάλλετε.

Αφού ξεκουραστείτε, θα μπορείτε να συνεχίσετε την εξάσκηση πιο δυναμικά, πράγμα που με την σειρά του θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.