Οι θερμίδες αποτελούν ένα μέτρο ενέργειας και αναφέρονται στην ποσότητα ενέργειας σε τρόφιμα και ροφήματα ή στην ποσότητα ενέργειας που «καίτε» κατά την διάρκεια της φυσικής άσκησης. Ανάλογα με την χώρα διαμονής, η ενέργεια μπορεί επίσης να μετρηθεί σε kilocalories (kcal) και kilojoules (kJ).

Οι διαφορές «κλειδιά» σε θερμίδες και Kcal

Αυτό μπορεί τελικά να δημιουργήσει σύγχυση, ειδικά αν μετράτε θερμίδες ή συγκρίνετε το περιεχόμενο των θερμίδων σε διάφορα τρόφιμα και ποτά.

Οι όροι θερμίδες και kcal χρησιμοποιούνται εναλλακτικά και αναφέρονται στην ίδια ποσότητα ενέργειας σε σχέση με την τροφή ή την ενέργεια που «καίγεται» με την άσκηση. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να τα μετατρέψετε.

Οι θερμίδες μπορούν επίσης να εκφραστούν ως kilojoules (kJ). Μια θερμίδα (kcal) ισούται με 4,18 kJ ή 4,184 joules (J). Σε ό, τι αφορά τη διατροφή και την άσκηση, οι θερμίδες (kcal) και οι θερμίδες ισούνται με την ίδια ποσότητα ενέργειας.

Πώς θα διαβάζετε τις ετικέτες

Οι κανονισμοί απαιτούν από τους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών να αναγράφουν στα προϊόντα τους μια ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία. Αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων πληροφοριών, την ποσότητα ενέργειας που περιέχει το τρόφιμο ανά μερίδα ή βάρος.

Η ετικέτα διατροφικών στοιχείων συμβάλλει στην ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή των συσκευασμένων τροφίμων και ποτών, καθώς και εάν περιέχουν συστατικά που ίσως χρειαστεί να αποφύγετε λόγω αλλεργίας, δυσανεξίας ή προσωπικής προτίμησης.
Οι κατασκευαστές καθορίζουν τον αριθμό των θερμίδων που περιέχει ένα τρόφιμο ή ποτό με βάση την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παρέχουν ενέργεια που περιέχει.