Η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικό κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Άλλωστε, η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα, από το βάρος και το δέρμα μας μέχρι τη διάθεσή μας και τον ύπνο μας. Ωστόσο, ο όρος υγιεινή διατροφή μπορεί να σας ακούγεται ως κάτι εξαιρετικά περίπλοκο ή ακόμη και… βαρετό. Στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Όπως με όλες τις καλές συνήθειες, έτσι και στην περίπτωση της διατροφής, πρέπει να αντλείτε ευχαρίστηση από αυτή προκειμένου να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Ορίστε λοιπόν μερικοί τρόποι να κάνετε την υγιεινή διατροφή πιο εύκολη για εσάς.

*Είναι θέμα… προγραμματισμού

Η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας και στην περίπτωση της διατροφής μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά σας. Κάνοντας έναν προγραμματισμό για το τι θα τρώτε σε κάθε γεύμα για τις επόμενες ημέρες ή για την εβδομάδα, θα μπορούσατε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο χρήσης των συστατικών που ήδη έχετε, καθώς και να εντοπίσετε το τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

*Μην αποκλείετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές

Αν πιστεύετε ότι η υγιεινή διατροφή δεν περιλαμβάνει ένα κομμάτι κέικ μία στο τόσο, τότε όχι μόνο περιπλέκετε την κατάσταση, αλλά επίσης χτίζετε μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Εστιάστε στο να τρώτε κυρίως υγιεινά τρόφιμα που τροφοδοτούν τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αφήστε χώρο για μερικές λιχουδιές που σας προσφέρουν ικανοποίηση. Στην περίπτωση της διατροφής, η συνέπεια είναι πιο σημαντική από την «τελειότητα» και σίγουρα δεν θα καταστρέψετε τη σιλουέτα σας επειδή τρώτε ένα γλυκό την εβδομάδα.

*Εστιάστε στη θρεπτική αξία των πιάτων σας

Αν εστιάσετε την προσπάθειά σας για μια πιο υγιεινή διατροφή σε όλα εκείνα τα τρόφιμα που δεν μπορείτε να τρώτε, είναι θέμα χρόνου να τα παρατήσετε. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεστε όλες εκείνες τις τροφές που νομίζετε ότι δεν έχουν θέση σε μια υγιεινή διατροφή, προσπαθήστε να τους προσθέσετε θρεπτική αξία. Για παράδειγμα, αντί να πείτε ότι δεν θα ξαναφάτε σουβλάκι, σκεφτείτε πώς μπορείτε να το κάνετε πιο θρεπτικό. Προτιμήστε το κοτόπουλο από το χοιρινό, το τζατζίκι από τις διάφορες σως μαγιονέζας, αποφύγετε τις πατάτες και προσθέστε μαρούλι και ντομάτα. Ή στην περίπτωση των ζυμαρικών, προτιμήστε τα ολικής άλεσης και συνοδεύστε τα με άπαχο κοτόπουλο και λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο θα τρώτε ό,τι θέλετε και θα παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής σας.

*Ευχαριστηθείτε το φαγητό σας

Όταν τρώτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια είναι θέμα χρόνου να βαρεθείτε και να στραφείτε πάλι στις αγαπημένες σας λιχουδιές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αντλείτε απόλαυση από αυτό που τρώτε, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τις καλές σας διατροφικές σας συνήθειες. Αναζητήστε νέες συνταγές που σας φαίνονται ενδιαφέρουσες, δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους να μαγειρέψετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο και ανακαλύψτε φρούτα που μέχρι τώρα δεν είχατε συμπεριλάβει στη διατροφή σας. Έτσι, η υγιεινή διατροφή θα γίνει απόλαυση και κατ’ επέκταση μέρος του τρόπου ζωής σας.

Ακολουθήστε το στο Google News