Η Ζωή Δημητράκου, παρουσιάστρια και καταξιωμένη αθλήτρια, ετοίμασε ένα workout για να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη ευεξία.

«Τα οφέλη από την καθημερινή άσκηση είναι πολλά και άκρως σημαντικά στην υγεία μας, ακόμη και στην ψυχολογία μας.

Η καλή φυσική κατάσταση κάνει τον οργανισμό μας πιο δυνατό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την πίεση της δουλειάς, αλλά και τους εποχικούς ιούς» λέει χαρακτηριστικά η Ζωή Δημητράκου και μας προτρέπει να ξεκλέβουμε λίγα λεπτά της ημέρας 4-5 φορές την εβδομάδα και να τα αφιερώνουμε στον εαυτό μας.

Το workout που μας προτείνει

Βάζουμε λοιπόν την αγαπημένη μας μουσική να παίζει και ξεκινάμε!

Λίγα λεπτά ζέσταμα με πλάγια βήματα, κάμψεις και εκτάσεις του σώματος – το γνωστό σε όλους stretching – ώστε να αποφύγουμε τυχόν μυϊκούς τραυματισμούς είναι πάντα απαραίτητο.

Ετοιμοι τώρα να περάσουμε στις ασκήσεις

Σήμερα επιλέγουμε ασκήσεις στις οποίες χρησιμοποιούμε το βάρος του σώματός μας ως αντίσταση. Οι απλές αυτές ασκήσεις γυμναστικής είναι το ίδιο αποτελεσματικές με εκείνες που κάνουμε στο γυμναστήριο και μπορούμε να τις κάνουμε ακόμα κι όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα όταν τοποθετούμε κάτι ψηλά σε ράφι ή όταν σκύβουμε να πάρουμε τις σακούλες με τα ψώνια.

Βαθιά καθίσματα

Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά και με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.
Λυγίζουμε τα γόνατα και χαμηλώνουμε το σώμα μέχρι οι μηροί μας να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Ανασηκωνόμαστε ξανά και κάνουμε μέχρι 20 επαναλήψεις.

Προβολές

Η συγκεκριμένη άσκηση ενδυναμώνει τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους αλλά και τους τένοντες των ποδιών μας.

Βάζουμε τα χέρια μας στους γοφούς και το δεξί μας πόδι λίγα εκατοστά πιο μπροστά από το αριστερό. Λυγίζουμε το δεξί μας γόνατο φέρνοντάς το στην ίδια ευθεία με τον αστράγαλο του ποδιού. Χαμηλώνουμε τους γοφούς και φέρνουμε το αριστερό γόνατο προς το έδαφος.

Στη συνέχεια, ισιώνουμε το δεξί γόνατο και επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση. Κάνουμε μέχρι 15 επαναλήψεις και μετά επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το αριστερό πόδι.

Push-ups

Η πιο γνωστή ίσως άσκηση που γυμνάζει το στήθος μας και παράλληλα τους τρικέφαλους και τους δικεφάλους στα χέρια μας.

Ξαπλώνουμε στα τέσσερα με τα χέρια κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κατά μήκος των γοφών. Σηκώνουμε τα γόνατα και πάμε τα πόδια μας προς τα πίσω ώστε το βάρος να πέφτει ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών μας.

Τα χέρια και το σώμα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία.
Λυγίζουμε τους αγκώνες φέρνοντας το σώμα προς το έδαφος. Ισιώνουμε τους αγκώνες για να επιστρέψουμε στην αρχική μας θέση. Κάνουμε μέχρι 10 επαναλήψεις.

Planks

Ασκηση που ενδυναμώνει τον κορμό μας.

Ακουμπάμε τους βραχίονες στο έδαφος φροντίζοντας οι αγκώνες μας να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους τους ώμους. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τα γόνατα και τοποθετούμε τα πόδια μας πίσω ώστε το βάρος του σώματος να πέφτει ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών μας.
Φροντίζουμε το σώμα μας να βρίσκεται σε ευθεία θέση. Μένουμε σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό.

Κοιλιακοί

Ξαπλώνουμε ανάσκελα και ενώνουμε τα χέρια μας πίσω από το κεφάλι. Μαζεύουμε τα πόδια μας στο στήθος και ανασηκώνουμε το κεφάλι, τον λαιμό και τους ώμους μας από το πάτωμα.  Στη συνέχεια, στρίβουμε τον κορμό μας προς τα δεξιά και φέρνουμε τον αριστερό αγκώνα στο δεξί γόνατο.

Την ίδια στιγμή τεντώνουμε το αριστερό πόδι. Επειτα, επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση και επαναλαμβάνουμε προς τα αριστερά. Κάνουμε έως 20 επαναλήψεις.

Περισσότερες ασκήσεις καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) στις 12.20 στην εκπομπή «Γυμναστική… από σπίτι» στο MEGA. Μπορείτε επίσης να ακολουθείτε τη Ζωή Δημητράκου και την εν λόγω εκπομπή στο Instagram @zoidimitrakou @gymapospiti

Συνδυάστε τη γυμναστική στο σπίτι με αερόβια άσκηση – περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο!