Παρά το γεγονός ότι η σωματική άσκηση έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ψυχολογία σας, δεν αρκεί να γυμνάζεστε για να δείτε τις επιθυμητές αλλαγές στο σώμα σας. Για να μη γυμνάζεστε λοιπόν χωρίς αποτέλεσμα, έχετε κατά νου τα παρακάτω tips.

Τα μυστικά για να δείτε αποτέλεσμα από τη γυμναστική

*Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους

Αναρωτηθείτε τι θέλετε να πετύχετε μέσω των προπονήσεών σας (να χάσετε κιλά, να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, να αποκτήσετε ευλυγισία κ.λπ.) και δουλέψτε βάσει αυτού του στόχου. Όπως καταλαβαίνετε, το να θέσετε ως στόχο να χάσετε πέντε κιλά μέσα σε λίγες ημέρες, δεν είναι κάτι το εφικτό. Φροντίστε να βάλετε έναν ρεαλιστικό στόχο, ώστε να μην απογοητευτείτε.

*Συνέπεια, το κλειδί της επιτυχίας

Η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας και όσον αφορά τη γυμναστική. Όποιος κι αν είναι ο fitness στόχος σας, σίγουρα απαιτεί συνέπεια από εσάς, αφού η αλλαγή δεν έρχεται εν μια νυκτί. Προγραμματίστε ποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας θα γυμνάζεστε και δείτε την προπόνησή σας ως ένα ραντεβού.

*Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις

Πολλοί αρχάριοι, εκτελούν λάθος τις ασκήσεις. Μάλιστα, ορισμένες φορές αυτό συμβαίνει και σε ανθρώπους που γυμνάζονται χρόνια. Αν κάνετε αμέτρητα squats και οι γλουτοί σας δεν έχουν τονωθεί, αν «λιώνετε» στους κοιλιακούς και η κοιλιά σας παραμένει ίδια, αν γυμνάζεστε με συνέπεια και για αρκετό καιρό και παρ’ όλα αυτά δεν έχετε δει την παραμικρή βελτίωση, είναι μια ένδειξη ότι μάλλον εκτελείτε λάθος τις ασκήσεις.

*Μην ξεχνάτε τη σημασία της διατροφής

Όσο και να γυμναστείτε, δεν πρόκειται να αδυνατίσετε αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας. Προκειμένου να χάσετε κιλά πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής, δηλαδή να εξασφαλίζετε καθημερινά θερμιδικό έλλειμα. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψετε θερμίδες (και κατ΄επέκταση να ενισχύσετε την απώλεια βάρους), ωστόσο από μόνη της δεν αρκεί για να δείτε σημαντική διαφορά στο σώμα σας. Συνδυάζοντας όμως την τακτική γυμναστική με μια ισορροπημένη διατροφή θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

*Σεβαστείτε τα όριά σας

Η περισσότερη γυμναστική δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με καλύτερα αποτελέσματα. Όταν πιέζετε τον οργανισμό σας περισσότερο από όσο αντέχει, τον βάζετε σε μία κατάσταση στρες, κάτι το οποίο μπορεί να απορρυθμίσει τις ορμόνες σας και τον μεταβολισμό σας. Ο μεταβολισμός σας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν δε δώσετε στον οργανισμό σας χρόνο να ξεκουραστεί. Έτσι, καλό είναι να εναλλάσετε τις έντονες προπονήσεις με πιο ήπιες, όπως η γιόγκα.