Εάν θέλετε να επανέλθετε στις πιο υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες μετά τις γιορτές, τότε τα ακόλουθα tips, από τους ειδικούς, θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα:

*Φάτε πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η κατανάλωση πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και της πρόσληψης θερμίδων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατανάλωση συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της μυϊκής σας μάζας ενώ χάνετε βάρος. Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης μπορεί να βελτιώσει τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, την όρεξη και το σωματικό βάρος.

*Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά και το χυμό φρούτων

Οι «κενές» θερμίδες από τη ζάχαρη δεν είναι χρήσιμες για το σώμα σας και μπορούν να εμποδίσουν την απώλεια βάρους.

*Πιείτε νερό πριν από τα γεύματα

Μια μελέτη έδειξε ότι πίνοντας νερό πριν από τα γεύματα μειώνει την πρόσληψη των θερμίδων και μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη διαχείριση βάρους.

*Επιλέξτε τρόφιμα «φιλικά» για την απώλεια βάρους

Μερικά τρόφιμα είναι καλύτερα για απώλεια βάρους από άλλα. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα αυγά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σολομό και τις βρασμένες πατάτες.

*Καταναλώστε διαλυτές ίνες

Μελέτες δείχνουν ότι οι διαλυτές ίνες μπορούν να προάγουν την απώλεια βάρους.

*Πιείτε καφέ ή τσάι

Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας.

*Βασίστε τη διατροφή σας σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Είναι πιο υγιεινά, πιο γεμάτα και πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν υπερκατανάλωση τροφής από τα μεταποιημένα τρόφιμα.

*Φάτε αργά

Η γρήγορη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου, ενώ όταν τρώτε αργά μπορεί να αισθανθείτε πιο γεμάτοι και να ενισχυθούν οι ορμόνες που μειώνουν το βάρος.

*Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλούς λόγους και ο μη ποιοτικός ύπνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για αύξηση βάρους.