Το γρήγορο αλλά και θρεπτικό γεύμα προϋποθέτει μια καλά εφοδιασμένη κουζίνα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά τρόφιμα, γνωστά και με τον δημοφιλή όρο «superfoods».

Τα superfoods που δεν πρέπει να λείπουν..

Αν και είναι γνωστό ότι στο φαγητό το φρέσκο είναι το.. καλύτερο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε ορισμένα τρόφιμα στο ντουλάπι, τον καταψύκτη ή την κουζίνα σας για να φτιάξετε λαχταριστά και θρεπτικά γεύματα γρήγορα.

Αποξηραμένα φασόλια και φακές

Τα φασόλια και οι φακές είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Επιπλέον, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φασόλια και οι φακές έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής κι έτσι μπορείτε να τα κρατήσετε στο ράφι σας.

Τα αποξηραμένα φασόλια μάλιστα, έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, επειδή δεν διαθέτουν την υγρασία που απαιτείται για την προώθηση της μικροβιακής ανάπτυξης.

Τα αποξηραμένα φασόλια και φακές είναι εξαιρετικά θρεπτικά, προσφέροντας μια αφθονία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ινών, του μαγνησίου, των βιταμινών Β και του σιδήρου.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν «πηγές» θρεπτικών συστατικών, καθώς παρέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες που ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, φυτικές ίνες και μια σειρά βιταμινών και μετάλλων.

Ανάλογα με τον τύπο, τα καρύδια και οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-4 μήνες. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα, όπως πλιγούρι βρώμης, γιαούρτι αλλά και σαλάτες.

Μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα

Για να δημιουργήσετε γευστικές συνταγές, είναι σημαντικό να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μπαχαρικά και βότανα, καθώς απογειώνουν την γεύση στα πιάτα σας και ενισχύουν την υγεία του οργανισμού.

Ο κουρκουμάς, το πιπέρι καγιέν, το δεντρολίβανο, η κανέλα, το τζίντζερ, η ρίγανη και το κύμινο προσφέρουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: