Συνεχίζεται το δριμύ ψύχος από τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τον υδράργυρο στην Δυτική Μακεδονία να καταγράφει κατά τόπους θερμοκρασίες κάτω από -15 βαθμούς Κελσίου σήμερα το πρωί.

Η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στη Φλώρινα και ήταν ίση με -19,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ακολούθησαν Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,1), Νέος Καύκασος (-17,7), Κοιλάδα Κοζάνης (-17,3), Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-16,7), Βαρικό Φλώρινας (-16,5), Βωβούσα Ιωαννίνων (-16,2) και Γρεβενά (-15,3 βαθμοί).

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα επικρατούν για δεύτερη μέρα στο Αιγαίο. Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 105 χλμ/ώρα.

Στα λευκά και η Εύβοια

Στα λευκά έντυσε η «Μήδεια» και τον Αλμυροπόταμο άσπρες εικόνες παντού με το χιόνι να φτάνει ως την θάλασσα χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους κατοίκους. Η χιονόπτωση συνεχίζεται έως αυτή την ώρα και συνοδεύεται από έντονες αστραπές στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας.

Οι κάτοικοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς το χιόνι σκέπασε εντυπωσιακά ακόμα και τις βάρκες που βρίσκονται στο λιμάνι του Αλμυροποτάμου.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Γκότσης σε συνεργασία με τον δήμο Καρύστου βρίσκονται σε ετοιμότητα με ειδικά μηχανήματα του δήμου για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό και να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.

Να παράσχουν κάθε βοήθεια είναι έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις με φόντο την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, οι αρμόδιοι από την Πολιτική Προστασία ελέγχουν την κατάσταση.

Προς το παρόν, δεν έχει χρειαστεί να υπάρξει συνδρομή από την πλευρά των Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

https://www.megatv.com/2021/02/16/se-etoimotita-oi-enoples-dynameis-gia-tin-kakokairia/?pubid=2020271038