Πολλά και γνωστά είναι τα οφέλη της γυμναστικής για την σωματική αλλά και την συναισθηματική μας υγεία. Ειδικά αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για μια σύντομη βόλτα στο χιονισμένο τοπίο αλλά με ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων, μιας και ο πάγος έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές γειτονιές.

Τι να φοράμε στην γυμναστική στο κρύο

Είναι γνωστό ότι το κρύο θέλει στρώματα και όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο αλλά και στα ρούχα μας. Ο πρώτος κανόνας του outfit για μια βόλτα στο κρύο είναι να φορέσετε πολλές στρώσεις από ρούχα που θα απομακρύνουν την υγρασία, θα μονώσουν το σώμα σας από το κρύο και θα κρατήσουν «μακριά» την βροχή και τον αέρα. Τα τρία στρώματα λειτουργούν ιδανικά:

  • Βασικό στρώμα: Τα ρούχα που θα αγγίζουν απευθείας το σώμα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ύφασμα που θα απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα σας.
  • Στρώμα για μόνωση: Αυτό το στρώμα μπορεί να αποτελείται από μία μπλούζα, ένα φούτερ ή μια ζακέτα, ρούχα που θα μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα αν ζεσταθείτε ή θα μπορείτε να φορέσετε εύκολα αν νιώσετε ότι κρυώνετε. Το πόσο ζεστό ή χοντρό θα είναι το ύφασμα εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και πόσο πολύ αισθάνεστε το κρύο.
  • Αδιάβροχο και αντιανεμικό στρώμα: Ολοκληρώστε το outfit σας με ένα μπουφάν και που θα απομακρύνει την βροχή και θα σας κρατά ζεστούς παρά τον δυνατό αέρα. Τόσο το μπουφάν όσο και το παντελόνι θα ήταν καλό να «αναπνέουν», επιτρέποντας στην υγρασία να εξατμιστεί, χωρίς όμως να κρυώνετε ή να είστε βρεγμένοι. Αν το κρύο είναι τσουχτερό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε ένα στενό κολάν μέσα από την φόρμα σας για περισσότερη ζέστη.

Προσοχή στα παπούτσια

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι εκτός από τα κατάλληλα παπούτσια, χρειάζεστε και τις κατάλληλες κάλτσες. Αυτό διότι όχι μόνο κρατούν τα κάτω άκρα σας ζεστά αλλά απορροφούν, όπως και τα παπούτσια, τους κραδασμούς καθώς περπατάτε.

Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και θα σας υποστηρίζει όσο περπατάτε ή γυμνάζεστε.

Για τις βόλτες σας επιλέξτε παπούτσια με εύκαμπτη σόλα. Εάν δεν μπορείτε μα λυγίσετε ή να στρίψετε με τα χέρια σας το παπούτσι, τότε δεν μπορείτε να περπατήσετε εύκολα. Στο μεταξύ έχετε κατά νου ότι οι κάλτσες θα πρέπει να σας ζεσταίνουν, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα χοντρές, καθώς μπορεί να στριμώξουν τα δάχτυλά σας, εμποδίζοντας την σωστή βάδιση.