Όταν βάζετε στόχο να χάσετε εκείνα τα κιλάκια που σας ταλαιπωρούν και κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία, ξεκινάτε εστιάζοντας σε όλα εκείνα που πρέπει να αλλάξετε στη διατροφή σας. Λιγότερα γλυκά, λιγότερα τηγανητά, περισσότερα λαχανικά, περισσότερο νερό… Πράγματι, προκειμένου να καταφέρετε να δείτε διαφορά στο βάρος σας, βασική προϋπόθεση είνα να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να εξασφαλίσετε θερμιδικό έλλειμμα (να καίτε, δηλαδή, περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνετε μέσω της διατροφή σας).

Ωστόσο, το αδυνάτισμα έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από το τι βάζετε στο πιάτο σας, καθώς εμπλέκονται και ψυχολογικοί παράγοντες. Αναρωτηθείτε, για παράδειγμα, πόσες φορές καταλήξατε να τρώτε μπισκότα μετά από μια κουραστική ημέρα, χωρίς καν να πεινάτε.

Για να διευκολύνετε, λοιπόν, τη διαδικασία του αδυνατίσματος, ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά.

*Προτού αναζητήσετε φαγητό, αναρωτηθείτε αν πεινάτε

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε όταν κάνετε δίαιτα είναι να αντισταθείτε στις λιγούρες για παχυντικά τρόφιμα. Αντί λοιπόν να ορμήξετε σε ό,τι βρεθεί μπροστά σας, πάρτε λίγο χρόνο ώστε να αναρωτηθείτε αν πεινάτε πράγματι. Πιείτε δύο ποτήρια νερό, μασήστε μια τσίχλα και αν η επιθυμία σας φαγητό παραμείνει, προτιμήστε μερικά υγιεινά σνακ, όπως φρέσκα φρούτα ή μια σαλάτα. Κάτι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στα παχυντικά τρόφιμα κάτι τέτοιες στιγμές, είναι το να μην κρατάτε στο σπίτι σας τροφές που μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα. Έτσι, θα αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να στραφείτε σε μια πιο υγιεινή επιλογή.

*Συμφιλιωθείτε με το σώμα σας

Το να αποδεχτείτε το σώμα σας, με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματά του, είναι η αφετηρία για τα πάντα, από την απώλεια βάρους μέχρι την αυτοπεποίθηση. Βέβαια, το να αποδέχεστε και να αγαπάτε το σώμα σας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε να βελτιωθείτε. Μάλιστα, όταν έχετε μια θετική στάση, θα σας είναι πιο εύκολο να προσεγγίσετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα με αισιοδοξία και τελικά να πετύχετε τον στόχο σας.

*Αναγνωρίστε τις λάθος επιλογές σας

Σκεφτείτε και καταγράψτε ποιοι ήταν οι παράγοντες που σας δημιούργησαν την ανάγκη να χάσετε βάρος. Παχύνατε επειδή διανύατε μια στρεσογόνα περίοδο που σας «έσπρωχνε» στο νευρικό τσιμπολόγημα; Ξεκινήσατε να παραγγέλνετε φαγητό πιο συχνά από ό,τι παλαιότερα; Εντοπίζοντας και συνειδητοποιώντας τις λάθος επιλογές σας, θα είστε σε θέση να τις αλλάξετε και να ενισχύσετε τελικά το αδυνάτισμά σας.