Η έτοιμη κίτρινη μουστάρδα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να δώσουν ένταση και νοστιμιά σε πολλά και διαφορετικά πιάτα. Δημιουργείται από τον συνδυασμό σπόρων μουστάρδας με ξύδι, αλάτι, λεμόνι και άλλα συστατικά.

Ποια τα οφέλη της μουστάρδας για την υγεία

Η μουστάρδα καταναλώνεται συνήθως σε μικρές ποσότητες. Όταν καταναλώνεται ως καρύκευμα, δεν σχετίζεται με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η μουστάρδα είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλών θερμίδων σε πολλά καρυκεύματα υψηλότερων λιπαρών όπως η μαγιονέζα.

Διαφορετικοί τύποι σπόρων μουστάρδας μπορεί να έχουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία, όπως οι μαύροι σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, τη μείωση της δυσφορίας από επώδυνες αρθρώσεις και την μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω μελέτη για την διασταύρωση των ευεργετικών ιδιοτήτων των διαφορετικών σπόρων.

Διατροφική αξία

Μια μερίδα μουστάρδας είναι συνήθως περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι πιθανό να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες λόγω της πικάντικης και αλμυρής της γεύσης.

Μια μερίδα προετοιμασμένης κίτρινης μουστάρδας παρέχει μόνο περίπου 3 θερμίδες, σύμφωνα με τα δεδομένα του USDA. Οι περισσότερες θερμίδες στη μουστάρδα προέρχονται από υδατάνθρακες, αλλά επειδή ο αριθμός των θερμίδων είναι τόσο χαμηλός, αυτοί οι υδατάνθρακες δεν είναι πιθανό να επηρεάσουν την καθημερινή σας πρόσληψη.