Όταν παρατηρείτε ότι το βάρος σας έχει αυξηθεί από την έλλειψη διατροφικού προγράμματος και τις… ατασθαλίες, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε ή να υιοθετείτε ακραίες δίαιτες. Μερικές μικρές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο βάρος σας. Και επειδή οι πρωινές σας συνήθειες είναι αυτές που θέτουν τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα, ορίστε όσα μπορείτε να κάνετε μόλις ξυπνήσετε ώστε να αδυνατίσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

1. Ενυδατωθείτε

Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας ένα-δύο ποτήρια νερό, ώστε να προσφέρετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που έχει στερηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου και παράλληλα να περιορίσετε την όρεξή σας για φαγητό.

2. Βάλτε τα αθλητικά σας

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε την καύση θερμίδων αλλά και να αποκτήσετε ενέργεια ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Μάλιστα, φαίνεται ότι συγκεκριμένα η πρωινή γυμναστική μπορεί να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας έτσι την πείνα που νιώθετε. Επιλέξτε λοιπόν το είδος σωματικής άσκησης που σας ταιριάζει (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο ή γυμναστική στο σπίτι) και εντάξτε το στην πρωινή σας ρουτίνα.

3. Ετοιμάστε ένα θρεπτικό πρωινό

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό παραδοσιακά θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας: χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό μας και μας βοηθά να μείνουμε χορτάτοι μέχρι το επόμενο γεύμα μας, αποφεύγοντας τις διατροφικές ατασθαλίες. Το μυστικό για ένα πρωινό που ενισχύει το αδυνάτισμα είναι να επιλέξετε έξυπνα τι βάζετε στο πιάτο σας, εστιάζοντας σε τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, βρόμη) και πρωτεΐνες (αβγά, φέτες γαλοπούλας, τυρί κότατζ). Οι τροφές αυτές επιφέρουν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

4. Βγείτε για… ηλιοθεραπεία

Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, η έκθεση στο πρωινό φως μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα, πιθανότατα επειδή κρατάει τον κιρκάδιο ρυθμό (σκεφθείτε τον σαν το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας) σε ισορροπία. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος. H βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», είναι επίσης πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ συμμετέχει και στον μηχανισμό της όρασης. Επομένως, ανοίξτε τις κουρτίνες του σπιτιού σας μόλις ξυπνήσετε και τις ηλιόλουστες ημέρες απολαύστε το πρωινό σας στο μπαλκόνι.