Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ήδη έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας, όπως είναι η συμφόρηση, το γενικότερο αίσθημα εξάντλησης ή και η δυσκολία στην αναπνοή. Γνωρίζατε όμως, ότι υπάρχει ένα πασίγνωστο ρόφημα που μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφισή τους;

Καφές VS αλλεργίας

Αυτό μάλιστα, είναι ο καφές, σύμφωνα με τον ανοσολόγο δρ. Purvi Parikh και τα οφέλη του υπερβαίνουν απλώς την καταπολέμηση της εξάντλησης και της εγκεφαλικής ομίχλης. «Η καφεΐνη βοηθά στην καταπολέμηση της υπνηλίας, βοηθά όμως και στην συμφόρηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στην περίπτωση των αλλεργιών, εμφανίζεται φλεγμονή και συμφόρηση στα αιμοφόρα αγγεία σας και έπειτα στην μύτη σας γιατί εμποδίζεται από την αλλεργική αντίδραση» εξηγεί. Η καφεΐνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν λαμβάνεται με άλλα φάρμακα αλλεργίας, ειδικά με το είδος που σας προκαλεί υπνηλία, αναφέρει.

«Τα περισσότερα χάπια αλλεργίας είναι αντιισταμινικά που συνήθως προκαλούν υπνηλία. Οι αλλεργίες σας μπορεί να σας προκαλούν υπνηλία και εξάντληση, πράγμα που θα μπορούσε να οφείλεται και στα αντιισταμινικά. Στην περίπτωση αυτή ο καφές είναι ιδιαίτερα χρήσιμος» επισημαίνει.

Πόσοι είναι αρκετοί;

Ο καφές είναι επίσης γεμάτος αντιοξειδωτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Β5 και το μαγγάνιο. Σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αποτελεί ένα από τα ροφήματα που πολλοί καταναλώνουν για να φτάσουν στην πολυπόθητη μακροζωία.

Η ποσότητα του καφέ που χρειάζεστε για να αισθανθείτε τον αντίκτυπο στις εποχιακές αλλεργίες σας εξαρτάται από την ανοχή σας. «Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στην καφεΐνη. Μερικοί άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολλούς καφέδες, μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερες ποσότητες» εξηγεί.