Η ιατρική κοινότητα έχει εδώ και καιρό αποφανθεί  ότι η γυμναστική είναι κρίσιμη για μια μακρά και υγιή ζωή.  Με τις γενικές συστάσεις να κάνουν λόγο για 150 λεπτά ήπιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα και τα οφέλη για την υγεία να είναι πολλά, οι περισσότεροι έχουν στραφεί στην δύναμη της «έξυπνης» τεχνολογίας με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Πόσο μας βοηθά τελικά το smartwatch;

Οι φορητοί ανιχνευτές φυσικής δραστηριότητας και οι εφαρμογές των smartphone είναι χρήσιμες για τον καθορισμό στόχων και τη μέτρηση των βημάτων που κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας ή την καταγραφή του χρόνου που αφιερώνετε σε άσκηση.

Ωστόσο, σας παρακινούν πράγματι να παραμείνετε δραστήριοι; Πιθανότατα ναι, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανασκόπηση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών που δημοσιεύθηκαν από το British Journal of Sports Medicine, αν και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μας παρακινούν λίγο.

Διερευνώντας 28 μελέτες που περιελάμβαναν συνολικά περισσότερους από 7.400 ενήλικες (ηλικίας 18 έως 65 ετών), που χρησιμοποίησαν προγράμματα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης ή εφαρμογές για μέσο όρο τριών μηνών, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που χρησιμοποιούσαν αυτές τις συσκευές αύξησαν τη δραστηριότητά τους κατά 1.850 βήματα την ημέρα.

Μην απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις

Οι εφαρμογές και οι φορητοί ανιχνευτές φυσικής δραστηριότητας που περιείχαν προτροπές και ενδείξεις για να παραμείνουν ενεργοί φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Εάν το smartphone σας δεν διαθέτει ήδη ενσωματωμένο βασικό πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που έχετε κάψει, μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή.