Δεν είναι τυχαίο που ο Johnny Nelson  αποσύρθηκε με το ψευδώνυμο Entertainer. Γιατί ήταν πραγματικά απολαυστικό να τον βλέπεις να μάχεται.

Οι κινήσεις, το tempo του και η εκρηκτικότητά του, ήταν από τα πράγματα που τον κατέστησαν ως έναν από τους καλύτερους μποξέρ της γενιάς του.

Πλέον μπορεί τα 50 χρόνια να βρίσκονται στη ζωή του αλλά έχει τον τρόπο να παραμένει fit.

Και είναι ο καλύτερος να μας μιλήσει γι’ αυτό….

Δευτέρα

Η εβδομάδα μου είναι σαν την Ημέρα της Μαρμότας. Έχω σηκωθεί στις 6 και έχω πάει καρφί στο γυμναστήριο όπου θα προπονηθώ για μία με μιάμιση ώρα.

Επιλέγω να κάνω ασκήσεις ποδιών και επιλέγω να φάω μετά το πρωινό. Συνήθως Weetabix με shaker πρωτεΐνης.

Τα υπόλοιπα γεύματά μου μέσα στην ημέρα θα περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ψάρι ή γαλοπούλα και θα συνοδεύονται με λαχανικά. Κάθε γεύμα μου έχει περίπου 600 θερμίδες.

Τρίτη

Οι ασκήσεις στο γυμναστήριο περιλαμβάνουν πλάτη και στήθος – 3 ασκήσεις για την κάθε μία. Μπορεί να αλλάξω τα Weetabix με κουάκερ αλλά θα το συνδυάσω οπωσδήποτε με shaker πρωτεΐνης. Αν έχω φάει πουλερικό την προηγούμενη μέρα θα προτιμήσω ψάρι, ενώ για σνακ θα φάω φρούτα ή καρύδια.

Τέλος θα φροντίσω να καταναλώσω τρία λίτρα νερό. Έχω πάντα μπουκάλια στο αυτοκίνητο γι΄ αυτό το λόγο.

Τετάρτη

Ημέρα χεριών και ώμων. Αν δεν κάνω ένα μίνι ύπνο για ξεκούραση, θα πάω κατευθείαν στη σάουνα μετά το γυμναστήριο. Επειδή τις Τετάρτες κάνουμε την εκπομπή Sky Sports Boxing, ο χρόνος μου είναι πιεσμένος. Θα φροντίσω όμως μετά τα γυρίσματα να κάνω λίγο cardio για να μείνω στη γραμμή σε περίπτωση που δεν προλαβαίνω την προπόνηση.

Πέμπτη

Είναι η ημέρα του ποδήλατου. Οπότε λίγο power bike είναι αυτό ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η μουσική σε αυτή την περίπτωση γιατί με κρατάει σε ρυθμό. Προσωπικά προτιμώ να ακούω oldschool κομμάτια από RnB αλλά και indie rock της δεκαετίας του ‘90.

Παρασκευή

Επιστροφή στο γυμναστήριο για να κάνω πάλι πόδια. Αλλά αυτή τη φορά έχει προσοχή. Από μία ηλικία και έπειτα δεν πιέζεις τον εαυτό σου παραπάνω από όσο πρέπει. Φέρεσαι έξυπνα. Οπότε κομμάτι της προπόνησής μου, μου επιβάλλει να θυμάμαι και να διατηρώ τις ισορροπίες.

Σάββατο

Είναι η αγαπημένη μου μέρα. Θα πάμε στο γυμναστήριο για μποξ με φίλους που συνηθίζαμε να προπονούμαστε μαζί. Τα δίνω όλα όταν κάνουμε sparring αλλά το μέρος έχει και συναισθηματική αξία για μένα γιατί από εκεί ξεκίνησε η καριέρα μου. Είναι πιο ελεύθερη μέρα διατροφικά και θα φάω ό,τι θέλω, αλλά θα φροντίσω σίγουρα οποιοδήποτε γεύμα να περιλαμβάνει λαχανικά.

Κυριακή

Το πρωί ξεκινάει μαγειρεύοντας για τις κόρες μου – αβοκάντο με αβγά. Θα φτιάξω ένα ακόμη shaker πρωτεΐνης για το δρόμο και μέσα στην ημέρα θα βγω βόλτα με τον σκύλο μου. Αυτό που έχω ξεκινήσει τις Κυριακές και με έχει βοηθήσει, είναι μαθήματα hot yoga.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: