Θα ανακουφίσει πολλούς, ιδιαίτερα εκείνους με τις προτιμήσεις ενός μπον βιβέρ αλλά τον προϋπολογισμό ενός φοιτητή, που ένας αρθρογράφος κοκτέιλ των New York Times (τι δουλειά!) ισχυρίζεται ότι τα καλύτερα κοκτέιλ απαιτούν μόνο τρία συστατικά.

Αυτό είναι μόνο ένα ακόμη συστατικό για ένα καλό ποτό.

Ο Robert Simonson μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο συνταγών, «3-Ingredient Cocktails: An Opinionated Guide to the Most Enduring Drinks in the Cocktail Canon»

Το βιβλίο ακολουθεί ένα παρόμοιο βιβλίο συνταγών από τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, με συνταγές του απαιτούν πέντε υλικά. Ο Simonson φαίνεται να απλοποιεί όλα αυτά, διατηρώντας παράλληλα την πολυπλοκότητα. Και ενώ τρία συστατικά διευκολύνουν την ανάμιξη, η εστίαση του Simonson είναι στην πραγματικότητα, η σταθερότητα και η αυθεντικότητα των κλασικών ποτών. Στην εισαγωγή του βιβλίου γράφει: «Το τρίγωνο είναι το πιο σταθερό σχήμα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι το κοκτέιλ τριών συστατικών είναι το πιο διαχρονικό στις παρασκευές κοκτέιλ, προσθέτοντας μια γοητεία.»

Είτε θέλετε να κάνετε εντύπωσης στους φίλους σας, είτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ποτό (γιατί πόσο τζιν τόνικ πια) ή αν θέλετε να εκπλήξετε έναν φίλο που αγαπάει τη μεθοδολογία, δεν μπορείτε να διαλέξετε τίποτα καλύτερο από τα κοκτέιλ 3 συστατικών

Δείτε συνταγές που προτείνει ο ίδιος ο συγγραφέας

Και ένα βίντεο με κλασικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας