Η ώρα για να βγούμε στην παραλία έχει φτάσει και οι λάτρεις του fitness ήδη ψάχνουν τις παραλλαγές των ασκήσεων που μπορούν να κάνουν όσο απολαμβάνουν την αλμύρα της θάλασσας.

Στο νερό

To νερό παρέχει μια εξαιρετική αντίσταση, η οποία ενισχύει τους μυς και την καρδιακή ένταση με τις προπονήσεις να γίνονται ευκολότερες, αφού οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μηδαμινές.

Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα καθώς και τις δικές σας επιδόσεις πείτε το «ναι» σε ένα noodle, ή αλλιώς σε ένα μακρύ κυλινδρικό κομμάτι αφρού το οποίο επιπλέει και θα γίνει ο καλύτερος βοηθός σας την ώρα της γυμναστικής. Ξεκινήστε κάνοντας σανίδα μέσα στο νερό.

Στηριχτείτε στο noodle με τα δύο σας χέρια, και τεντώστε το κάθετα μέσα στο νερό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φέρετε το σώμα σας σε μια ευθεία, επαναλάβετέ το τρεις με τέσσερις φορές, με διάρκεια 1 λεπτού.

Ενδώστε, επίσης, στο «chaos cardio» το οποίο κάνει το jogging να μοιάζει με γυμναστική ρουτίνας. Ακόμη και αν έχετε ευαίσθητα γόνατα ή προβλήματα στη μέση, μέσα στο νερό τίποτα δε θα σας ενοχλήσει.

Για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, μπείτε στη θάλασσα, αφήστε μόνο το κεφάλι σας έξω από το νερό και ξεκινήστε να τρέχετε σε sprints των 3 λεπτών.

Ανάλογα με το πόσο έτοιμο είναι το σώμα σας για μια τέτοια προπόνηση, κάντε τις αντίστοιχες επαναλήψεις. Φυσικά, για να ξεκουραστείτε, ενδιάμεσα, κάντε διατάσεις. Μια αγαπημένη και αρκετά εύκολη άσκηση είναι καθώς στέκεστε όρθιοι, να χρησιμοποιήσετε ίδιο χέρι και πόδι και να τραβήξετε -χωρίς υπερέκταση στη μέση- την άκρη του ποδιού σας προς τα πίσω.

Στην ξαπλώστρα

Εάν δεν θέλετε να σηκωθείτε από την άνεση της πετσέτας σας, τα ευχάριστα νέα είναι πως μπορείτε να δώσετε μια κατάλληλη δόση από ενδορφίνες στον οργανισμό σας, σε 15 μόλις λεπτά.

Ξεκινήστε με front leg raises, δηλαδή ξαπλώστε ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο και το πέλμα να ακουμπάει κάτω και το άλλο να είναι ευθεία και στραμμένο προς τα έξω. Σηκώστε το αργά και κάντε την ίδια κίνηση καθοδικά -πάλι αργά- καθώς με αυτό τον τρόπο θα έχετε πλήρη έλεγχο της κίνησής σας. Τα τρία σετ των δεκαπέντε επαναλήψεων για κάθε πόδι, είναι μια ιδανική αρχή.

Για να τονώσετε τους κοιλιακούς σας, τα knee raises είναι μια άλλη λύση.

Καθώς ξαπλώνετε με τα χέρια σας να βρίσκονται παράλληλα στο σώμα σας, σηκώστε τα πόδια σας καθώς τα διπλώνετε και φέρτε τα ενωμένα προς το στήθος σας. Χρησιμοποιήστε ξανά το ίδιο σχήμα επαναλήψεων με την προηγούμενη άσκηση.

Στην άμμο

Το τρέξιμο στην άμμο απλό, είναι αποτελεσματικό και στην άμμο «αναγκάζει» το σώμα σας να καταναλώσει 1,6 φορές περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με όταν τρέχετε σε σκληρή επιφάνεια. Ακόμη, για όσους είστε λάτρεις της yoga, τα νέα είναι υπέροχα.

Το φυσικό περιβάλλον, οι ήχοι της θάλασσας καθώς και η αίσθηση της ένωσης με στοιχεία όπως το νερό αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να κάνετε μια προπόνηση εκεί.

Πάρτε τις κατάλληλες αναπνοές και ξεκινήστε με τις βασικές στάσεις όπως η high lunge, στην οποία και τα τέσσερα άκρα σας πατάνε στο έδαφος, με το ένα πόδι να βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια και το άλλο να είναι τεντωμένο πίσω.

Η άμμος λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, αφού μειώνει την πίεση η οποία ασκείται στα γόνατά σας.

Ακόμη, για εσάς που είστε πιο προχωρημένοι, το headstand το οποίο αναγκάζει το σώμα σας να μπει σε θέση upside down, με τη στήριξη να βρίσκεται στα χέρια καθώς και στο κεφάλι σας, είναι μια ιδανική επιλογή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: