Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι η φυσική μας κατάσταση επηρεάζει και τις ικανότητές μας στο κρεβάτι.

Πρώτα από όλα, τις αντοχές μας!

Όμως υπάρχουν και ορισμένες ασκήσεις και προπονήσεις που πραγματικά μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική μας ζωή, ενισχύοντας στοχευμένα περιοχές του σώματός μας που συμμετέχουν… ενεργά στη σεξουαλική πράξη.

Για να δούμε ορισμένες από τις κυριότερες:

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

Ναι, εδώ το κυριότερο όφελος είναι η αντοχή μας και η ικανότητά μας να εκτελούμε… έντονες ασκήσεις.

Και φυσικά, πρόκειται για ένα είδος προπόνησης που έχει και άμεσα αποτελέσματα στην εικόνα του σώματός μας, εκτινάσσοντας και την αυτοπεποίθησή μας.

Άρσεις ποδιών από ύπτια θέση

Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους κάτω κοιλιακούς μας, αλλά και τους μηρούς και τους γλουτούς. Κυρίως, όμως, γυμνάζει τον λαγονοψωίτη, έναν μικρό μυ που ενώνει τα πόδια μας με την σπονδυλική στήλη.

Σε συνεργασία με τους καμπτύρες του ισχύου, που βρίσκονται βαθιά μέσα στη λεκάνη μας, μπορούν να βοηθήσουν στις… ωθήσεις, αλλά και στο να μην κουραζόμαστε σε μια σειρά από πιο περίπλοκες στάσεις του σεξ.

Το μόνο που χριεάζεται να κάνεις είναι να ξαπλώσεις έχοντας τα πόδια σε κάθετη θέση προς τον κορμό και να τα ανασηκώσεις προς τα πάνω, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση της λεκάνης και των κάτω κοιλιακών.

Άρσεις λεκάνης προς τα πάνω

Γυμνάζει τους μυς της κοιλιάς, του ισχίου και των οπίσθιων μηριαίων και ενεργοποιεί την πύελο. Το τελευταίο, μπορεί να αύξησει την απόλαυση του σεξ στις γυναίκες, ιδίως σε εκείνες που έχουν γεννήσει.

Απλώς ξάπλωσε, λύγισε τα γόνατα και πάτησε καλά στα πέλματά του. Στη συνέχει σήκωσε τη λεκάνη σου όσο πιο ψηλά μπορείς, σφίγγοντας τους γλουτούς και στάσου έτσι για λίγα δευτερόλεπτα. Κατέβα και πάλι και επανάλαβε.

Ασκήσεις Κέγκελ

Μας τις έμαθε το Sex and the City, μας τις θύμισε η ζωή. Αυτές οι ασκήσεις ενεργοποιούν εσωτερικά την πύελο και πραγματικά μπορούν να αλλάξουν τους όρους του σεξουαλικού παιχνιδιού. Και μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση – οπότε δεν έχεις λόγο να μην τις κάνεις πολλές φορές την ημέρα.

Απλά σφίξε τους μυς της πυέλου σου, σαν να προσπαθείς να αναβάλεις την… ούρηση. Στη συνέχεια χαλάρωσέ τος σταδιακά, σε τρία βήματα, μεταξύ των οποίων θα μεσολαβεί και μια μικρή παύση. Έπειτα σφίξε και πάλι, ξανά σε τρία βήματα με παύσεις!

Βαθιά καθίσματα

Σημειώνεις; Αυτή η άσκηση-φωτιά γυμνάζει τετρακέφαλους, δικέφαλους, μηριαίους, γλουτούς, ράχη, κοιλιακούς, ακόμα και τους μυς γύρω από τους αστραγάλους και τα πέλματά σου. Και βέβαια σε βοηθά να εφαρμόσεις πολλές παιχνιδιάρικες στάσεις που απαιτούν μια άλφα φυσική κατάσταση.

Διατάσεις

Όχι μόνο θα γίνετε πιο ευλύγιστοι, αλλά θα… πονάτε και λιγότερο την ημέρα μετά τη νύχτα πάθους σας.

Push ups

Μια άσκηση… ειδικά για άντρες, δεν τους βοηθά μόνο να αυξήσουν τη δύναμη στα χέρια, τους ώμους και το στήθος τους, αλλά αυξάνει και την τεστοστερόνη τους, ενισχύοντας έτσι τη λίμπιντό τους.