Η μέθοδος γυμναστικής TRX έχει πολλά οφέλη καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας, ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών και εκτοξεύει στα ύψη το μεταβολισμό.

Oι ιμάντες TRX είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενδυναμώσουμε το σώμα μας, ενώ μπορεί να συνδυάσει cardio με προπόνηση δύναμης.

Γιατί να επιλέξετε το TRX;

Δυναμώνει το κορμό του σώματος Η ενδυνάμωση του κορμού είναι ζωτικής σημασίας για τους αθλητές όλων των επιπέδων. Ο πυρήνας (ο κορμός ) του σώματος πρέπει να είναι ικανός παρέχει στο υπόλοιπο σώμα τη απαραίτητη δύναμη ώστε να εξυπηρετούνται οι διάφορες κινήσεις. Το TRX εμπλέκει ενεργά τον πυρήνα σας μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων που μπορούν να γίνουν σε διαφορετικές γωνίες και διαφορετικά επίπεδα έντασης. Στην πραγματικότητα, κάθε άσκηση που γίνεται με το σύστημα TRX γυμνάζει τους μυς του κορμού σας.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της προπόνησης με TRX είναι ότι χρησιμοποιώντας το δικό σας σωματικό βάρος και τη βαρύτητα, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ασκήσεις στο δικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο έντασης της προπόνησής σας απλά περπατώντας πιο κοντά ή πιο μακριά από το σταθερό σημείο πρόσδεσης του ιμάντα. Αυτό σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να διατηρείτε αυξημένο καρδιακό ρυθμό καθώς συνεχίζετε να κινείστε.

Ένα σημαντικό στοιχείο όλων των αθλημάτων είναι ένας ισχυρός κορμός. Ενώ το TRX χρησιμοποιείται για την απομόνωση συγκεκριμένων σημείων του σώματος, λόγω της φύσης των ασκήσεων σας αναγκάζει ταυτόχρονα να αναπτύξετε και την ισορροπία σας.

Το TRX σάς επιτρέπει να κάνετε απίστευτα αποτελεσματικές και αποδοτικές προπονήσεις ολόκληρου του σώματος. Σας επιτρέπει να προπονηθείτε όπως ένας αθλητής καθώς είστε σε θέση να δουλέψετε με την ταχύτητα, την ευελιξία και την ισορροπία αλλά να βελτιώσετε και την αερόβια αντοχή σας.

Το σύστημα με ιμάντες TRX ζυγίζει λιγότερο από δύο κιλά και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Μπορείτε επίσης να το πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε, καθώς χωράει εύκολα σε βαλίτσα ή τσάντα μεταφοράς. Με τη σειρά του, αυτό αφαιρεί τη δικαιολογία της διακοπής των προπονήσεων σας. Σας επιτρέπει επίσης να ασκηθείτε σχεδόν οπουδήποτε θέλετε καθώς μπορεί να στερεωθεί σε πόρτες, δέντρα, ξύλινα δοκάρια στήριξης όπου εσείς θέλετε!

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: