Αν θέλετε να δείχνετε πιο ψηλοί, πιο δυναμικοί και πιο υγιείς, πρέπει να δουλέψετε τη στάση του σώματός σας. Αυτό διότι μια κακή στάση αυξάνει την πίεση που δέχεται η σπονδυλική σας στήλη και συγκεκριμένα στα οστά, τους μυς και τις αρθρώσεις σας που την διατηρούν στην θέση της.

Έτσι θα βελτιώσετε την στάση σας

Για να βελτιώσετε την στάση σας δεν απαιτούνται δραματικές αλλαγές. Αρκούν μερικές μικρές και εξίσου απλές συνήθειες που θα δυναμώσουν την πλάτη και την μέση σας και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την στάση σας μέρα με την ημέρα.

Σταθείτε στο ύψος σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόληψη προβλημάτων στάσης είναι να σταθείτε πράγματι στο ύψος σας, δίχως να καμπουριάζετε ή να χαλάτε την στάση σας. Όχι μόνο θα νιώσετε καλύτερα αλλά θα φαίνεστε και καλύτεροι, ακόμα και πιο λεπτοί.

Προσποιηθείτε ότι στέκεστε σε έναν τοίχο για να μετρήσετε το ύψος σας. Κρατήστε το κεφάλι σας ίσιο και πιέστε ήπια το πηγούνι σας προς τα κάτω. Τα αυτιά σας πρέπει να βρίσκονται πάνω από τη μέση των ώμων σας. Σταθείτε με τους ώμους σας προς τα πίσω, τα γόνατα ευθεία ελαφρώς λυγισμένα και την κοιλιά μέσα.

Ισιώστε έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας τεντώνεται προς τον ουρανό.

Καθίστε σωστά στην καρέκλα του γραφείου

Ενώ μπορεί όταν χαλαρώνετε και γίνεστε… «ένα» με την καρέκλα του γραφείου να αισθάνεστε πιο άνετα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα σας ωφελήσει.

Αντίθετα δοκιμάστε αυτό: Καθίστε ολόκληροι στην καρέκλα σας, ακουμπώντας την πλάτη σας στην πλάτη της. Τοποθετήστε μια μικρή, τυλιγμένη πετσέτα ή οσφυϊκό μαξιλάρι πίσω στην μέση σας για να προστατεύσετε τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης.

Λυγίστε τα γόνατά σας σε ορθή γωνία και κρατήστε τα στο ίδιο ύψος, ή λίγο ψηλότερα, από τα ισχία σας. Διαφορετικά μπορείτε να αφήσετε τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα.

Προσοχή στο «text neck»

Οι επαγγελματικές και προσωπικές σας υποχρεώσεις σας «κρατούν» πάνω από το κινητό σας; Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε μερικά λεπτά συχνά μέσα στην ημέρα για να τεντώνετε τον λαιμό σας.

Όταν γέρνετε το κεφάλι σας προς τα κάτω για να ελέγξετε τα μηνύματα, μπορεί πραγματικά να ασκήσει έντονη πίεση  στη σπονδυλική σας στήλη. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας – ή ενός έτους – αυτό μπορεί να αυξηθεί σημαντικά κι έτσι να ενταθεί και το πρόβλημα.

Για καλύτερη προβολή, σηκώστε το τηλέφωνο προς τα πάνω και μετακινήστε τα μάτια σας, όχι το κεφάλι σας.