Στην πλειοψηφία των γυναικών δεν αρέσει να αποκαλύπτει την ηλικία της. Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου αφήνει σημάδια που την μαρτυρά. Ακόμα κι αν το σώμα είναι γυμνασμένο και το πρόσωπο περιποιημένο υπάρχουν εκείνα τα σημεία που προδίδουν τον πραγματικό αριθμό. Ποια είναι αυτά;

Ο λαιμός

O λαιμός μπορεί να πει την πραγματική ηλικία της γυναίκας, ακόμα κι αν έχει καταφύγει σε μη επεμβατικές τεχνικές αντιγήρανσης για το πρόσωπο, όπως το botox ή μεσοθεραπεία. Πρόκειται για ένα σημείο όπου τα σημάδια της γήρανσης, λόγω της λεπτότητας του δέρματος, αφήνουν τα ίχνη τους. Επίσης, είναι ένα σημείο που συχνά οι γυναίκες ξεχνούν να εφαρμόσουν αντιηλιακό, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πιο γρήγορη γήρανση στην περιοχή. Μάλιστα, γυναίκες με μακρύ λαιμό μπορεί να έχουν πιο εμφανή και οπωσδήποτε πιο γρήγορα σημάδια του χρόνου.

Τα χέρια

Στα χέρια το βασικό πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου είναι η ρυτίδωσή του, η έλλειψη όγκου ιδιαίτερα στις αδύνατες γυναίκες. Και φυσικά οι καφέ κηλίδες γήρανσης στις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι κηλίδες αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμετωπίζονται με ειδικές λευκαντικές μεθόδους και laser, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει με την έναρξη του φθινοπώρου και όχι το καλοκαίρι.

Το αιδοίο

Όπως χάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο με το πέρασμα του χρόνου από το πρόσωπο, έτσι μπορεί να χαθεί και από τους ιστούς του αιδοίου, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του, τη αλλοίωση του σχήματος και τη μείωση του όγκου. Διευκρινίζεται ότι για περιπτώσεις σοβαρής χαλάρωσης τη λύση δίνει η αιδοιοπλαστική, που είναι πλέον μια πλαστική επέμβαση που γίνεται γρήγορα και έχει απίστευτα αποτελέσματα.