Μια στρατηγική που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν βάρος είναι να χωρίζουν τις τροφές σε καλές και κακές και έπειτα να προσπαθούν να αποκλείσουν τη δεύτερη κατηγορία από τη διατροφή τους.  Το πρόβλημα με αυτήν την τακτική είναι ότι έτσι θα νιώθετε διαρκώς ότι στερείστε τις αγαπημένες σας λιχουδιές και τελικά θα επιστρέφετε στις διατροφικές συνήθειες που οδήγησαν εξαρχής στην ανάγκη σας να κάνετε δίαιτα.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που βάζετε στόχο να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου να χάσετε γρήγορα τα κιλά που θέλετε. Μάλιστα, όταν τρώτε ελάχιστα όχι μόνο υπονομεύετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, αλλά παράλληλα μπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας και στερείτε από τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Αδυνατίστε τρώγοντας… περισσότερο

Εστιάζοντας στο να τρώτε περισσότερες υγιεινές τροφές που σας ευχαριστούν, θα είστε σε θέση να χάσετε πιο εύκολα βάρος και να το διατηρήσετε. Επιλέγοντας τροφές με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα (δηλαδή με λιγότερες θερμίδες), όπως φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες, μπορείτε να φάτε περισσότερο αλλά να προσλάβετε λιγότερες θερμίδες.

Τι κερδίζετε τρώγοντας περισσότερες υγιεινές τροφές

-Αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη δίαιτα

Τα διατροφικά προγράμματα που εστιάζουν στο να τρώτε περισσότερες υγιεινές τροφές αντί στο να αποφεύγετε τις ανθυγιεινές, σας βοηθούν να δείτε τη διαδικασία του αδυνατίσματος με μια πιο αισιόδοξη διάθεση. Αν λέτε συνέχεια στον εαυτό σας «μη φας παγωτό», αντί για «έχω όρεξη για γλυκό, ας φάω γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς», μετατρέπετε το παγωτό σε μια «απαγορευμένη» τροφή – ταμπού.

Ως γνωστόν, η απαγόρευση ενός πράγματος, μόνο πιο λαχταριστικό και επιθυμητό μπορεί να το κάνει. Με λίγα λόγια, αντί να περνάτε τις ημέρες σας σκεπτόμενοι όλα αυτά που δεν πρέπει να φάτε, δώστε βάρος στις νόστιμες, υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε.

-Χορταίνετε

Όταν το διατροφικό σας πλάνο περιλαμβάνει θρεπτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης, άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να μείνετε πιστοί σε αυτό, αφού δεν θα νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και νερό μπορούν να σας χορτάσουν με ελάχιστες θερμίδες, ώστε να μη φτάσετε στο σημείο να λαχταρήσετε ένα μεγάλο κομμάτι γαλακτομπούρεκο.

-Καθιερώνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Μόλις αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πόσο γευστικό μπορεί να γίνει το υγιεινό φαγητό, θα παρατηρήσετε ότι αυτόματα μειώνεται και η επιθυμία σας για junk food. Τις πρώτες ημέρες σίγουρα θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε σε ένα νέο διατροφικό πρότυπο, μεσοπρόθεσμα όμως θα υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες που κάνουν καλό τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στη συνολική υγεία σας!

*Με λίγα λόγια, το κλειδί για να αδυνατίσετε είναι το να εστιάσετε στην κατανάλωση θρεπτικών τροφών αντί να προσπαθείτε να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερο.