Είναι γνωστό ότι η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό και ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο, υπό την απειλή του νέου κοροναϊού και των νέων παραλλαγμένων στελεχών του, παίρνουμε επιπλέον μέτρα προστασίας για να την διατηρήσουμε στα καλύτερα της.

Η υγεία συνδέεται με το πρωινό

Το πρωινό σας είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Πυροδοτεί τον μεταβολισμό σας και μειώνει την όρεξή σας για θερμιδικά τρόφιμα. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν ένα θρεπτικό πρωινό έχουν καλύτερες αποδόσεις στην εργασία τους, πράγμα που ισχύει και για τους μαθητές με τις ακαδημαϊκές τους αποδόσεις.

Εάν ένα μεγάλο γεύμα δεν είναι για εσάς, διατηρήστε το ελαφρύ με μία μπάρα δημητριακών ή μερικές φέτες από το αγαπημένο σας φρούτο με λίγο γάλα ή ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ. Ό,τι και αν επιλέξετε είναι σημαντικό να μην το παραλείψετε.

Meal prepping

Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μακροπρόθεσμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο στον προγραμματισμό των γευμάτων σας και, στη συνέχεια, καθίστε και λάβετε υπόψη τους στόχους και τις ανάγκες σας. Θέλετε να χάσετε βάρος; Να μειώσετε την ζάχαρη, το λίπος ή τους υδατάνθρακες;

Η προετοιμασία γευμάτων σας κρατά υπό έλεγχο. Γνωρίζετε τι θα τρώτε και πότε θα το τρώτε. Ένα μπόνους: Θα είναι πολύ πιο εύκολο να παραλείψετε αυτά τα ντόνατς που σας… «φλερτάρουν» στο γραφείο.

Μην ξεχνάτε το νεράκι σας

Μπορεί να κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα για εσάς. Πίνοντας νερό παραμένετε ενυδατωμένοι αλλά μπορεί να σας βοηθήσει ταυτόχρονα να χάσετε βάρος. Ένας άλλος καλός λόγος για να πίνετε νερό;  Τα ζαχαρούχα ποτά έχουν συνδεθεί με παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

Εάν δεν είστε λάτρεις του απλού νερού, προσθέστε γεύση με φέτες πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι ή αγγούρι.

Πεσμένη ενέργεια; Ώρα για μετακίνηση

Μην πάρετε απλώς έναν ακόμα καφέ, σηκωθείτε και μετακινηθείτε για να δείτε τα επίπεδα της ενέργειάς σας να ανεβαίνουν. Μπορείτε να τεντώσετε το σώμα σας ή να κάνετε μερικά καθίσματα ή προβολές για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Αρκούν τριάντα λεπτά φυσικής δραστηριότητας πέντε φορές την εβδομάδα για να τονώσετε εκτός από την ενέργειά σας αλλά και την διάθεσή σας. Και αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά τα λεπτά συνεχόμενα, μην ανησυχείτε καθώς ακόμα και οι σύντομες «εκρήξεις» βοηθούν.