Πολλοί εμίσησαν να τις βλέπουν (ή να τις ακούνε), όμως παίζοντας όλοι καταλήγουν να τις λατρεύουν.

Ο λόγος για τις ρακέτες «παραλίας», ένα από τα πιο συνηθισμένα… σπορ των ελληνικών θαλασσών. Που μπορεί στ’ αλήθεια να γίνει σπορ, αν το αντιμετωπίσουμε σωστά.

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να απολαύσουμε στο έπακρο τόσο το παιχνίδι όσο και τα οφέλη του;

Μην ξεχνάς το ζέσταμα

Ναι, δεν θα κάνετε πρωταθλητισμό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε απευθείας να ριχτείτε στις… πτώσεις και τα… καρφιά. Κάντε πέντε λεπτά διατάσεις ή ξεκινήστε με κάμποσο κολύμπι.

Αν το κάνεις σωστά, θα δεις αποτελέσματα

Συγκεκριμένα, οι ρακέτες γυμνάζουν κυρίως τις μυϊκές ομάδες του κορμού και των άνω άκρων (στήθος, πλάτη, ώμοι, δικέφαλοι, τρικέφαλοι, κοιλιακοί, πλάγιοι κοιλιακοί), ενώ περισσότερο από όλα ευνοούνται οι ώμοι σας.

Θα δεις αποτελέσματα και στα πόδια

Αν δεν αφήνεις το μπαλάκι να πέφτει διαρκώς, αυτά τα μικρά βηματάκια που θα κάνεις για να το φτάσεις κόντρα στην αντίσταση της άμμου, συνιστούν ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης και των κάτω άκρων. Συνολικά, μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις 400 θερμίδες σε μια ώρα.

Δώσε βάση στη βάση σου

Προσπάθησε να στέλνεις τη δύναμη στη ρακέτα με όλο σου το σώμα, ξεκινώντας από τα πόδια σου.

Κράτα σταθερό το χέρι

Μην λυγίζεις πολύ τον καρπό σου χτυπώντας το μπαλάκι. Κάνεις κακό και στο χέρι σου και στη ρακέτα.

Προτίμησε τη λευκή άμμο

Μένει πιο δροσερή κάτω από τον ήλιο. Από την άλλη, απόφυγε τα βότσαλα, για να μην φύγεις από την πλαζ με… γύψο.

Διάλεξε τη σωστή ρακέτα

Προτίμησε να μην είναι ούτε πολύ βαριά, ούτε πολύ ελαφριά (γύρω στα 350γρ.) και σίγουρα να μην ξεπερνά τα 400γρ.

Φέρε τα μπαλάκια σου

Δεν φτάνει μόνο ένα. Κάποιο θα χαθεί, κάποιο θα το κλέψει κάποιος λουόμενος σκύλος, κάποιο μπορεί να σκάσει. Τα πέντε μπαλάκια είναι ένας safe αριθμός.

Πρόσεχε το δέρμα σου

Ξέρεις καλά ότι ο ήλιος μπορεί να κάνει μεγάλο κακό, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία σου. Για αυτό, όσο κι αν σε παρασύρει το παιχνίδι, μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό ανά τακτά διαστήματα.

Να είσαι ευγενικός

Οκ, είναι υπερβολικοί όλοι εκείνοι που γκρινιάζουν με το που θα ακουστεί το πρώτο «τάκα-τάκα», όμως κι εσύ μην παίζεις πάνω από το κεφάλι τους. Σίγουρα υπάρχει κάποιο σημείο της παραλίας όπου μπορείς να εξασκηθείς χωρίς να ενοχλείς τον… άμαχο πληθυσμό.