Είναι γεγονός ότι η χώρα μας δεν προσφέρει και τις πιο ιδανικές θερμοκρασίες το καλοκαίρι για γυμναστική. Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και η ζέστη τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι ανυπόφορη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε. Αρκεί να έχουμε κατά νου αυτά τα tips και θα τα καταφέρουμε:

Προετοιμαστείτε για την ζέστη

Εάν πρόκειται να ασκηθείτε έξω, σχεδιάστε τη διαδρομή ή την τοποθεσία σας και βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει σκιά σε μερικά σημεία. Αποφύγετε την καφεΐνη πριν την προπόνησή σας, καθώς ιδιαίτερα στις υψηλές θερμοκρασίες θέλουμε να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και η καφεΐνη είναι διουρητική.
Διαλέξτε τα ρούχα σας με σύνεση και αποφύγετε τα πολύ στενά ή άβολα ρούχα. Αντίθετα φορέστε κάτι άνετο, που θα σας επιτρέπει ελευθερία κινήσεων. Το ελαφρύ υλικό που «αναπνέει» αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Τα καπέλα θα είναι επίσης ο καλύτερος φίλος σας και μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα.

Κρύο ντους πριν την γυμναστική

Πριν ακόμα να ξεκινήσετε την προπόνησή σας, ίσως θελήσετε να κάνετε ένα κρύο ντους και λούσιμο. Μόλις τελειώσετε το ντους σας, μην στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Απλά χτενίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Έτσι θα έχετε λίγη δροσιά όσο γυμνάζεστε και θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από την θερμότητα.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Πάρτε ένα γεμάτο μπουκάλι νερό (χρειάζονται τουλάχιστον 750 ml την ώρα) και εάν σκοπεύετε να κάνετε μια μεγαλύτερη προπόνηση (παραπάνω από 45 λεπτά) θα χρειαστείτε περισσότερο, ενδεχομένως με ένα μικρό σνακ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη ενυδατωθεί σωστά εκ των προτέρων, πίνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα πριν από την προπόνηση σας νερό και βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να πίνετε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και μετά την προπόνηση.

Και εδώ μετράει το timing

Η πιο δροσερή ώρα της ημέρας είναι η αυγή. Παρόλο που τα βράδια είναι καλύτερα από μια μεσημεριανή περίοδο σε έντονη ζέστη, για να απολαύσετε την προπόνησή σας με δροσιά και όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία, βάλτε το ξυπνητήρι σας από πολύ νωρίς.

Εάν σας φαίνεται δύσκολο, απλά σκεφτείτε την υπέροχη αίσθηση των ενδορφινών που θα έχετε μετά ολόκληρη την ημέρα.