Οι συχνοί καύσωνες και η κλιματική αλλαγή έχουν κάνει επικίνδυνη την πολύωρη και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο για αυτό είναι σημαντικό να μην αμελούμε την αντηλιακή μας προστασία. 

Κάψιμο από τον ήλιο – Πέντε συμβουλές για να το αποφύγεις φέτος

1. Αντηλιακό.

Προμηθεύσου το σωστό αντηλιακό για εσένα και τις ανάγκες σου, αποβάλλοντας την σκέψη ότι τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50 εμποδίζουν το μαύρισμα.

2. Ανανέωση.

Για να προστατευτείς ολοκληρωμένα από την ηλιακή ακτινοβολία, είναι σημαντικό να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες.

Αν είσαι στη θάλασσα, η ανανέωση πρέπει να γίνεται πιο συχνά. Συγκεκριμένα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια στρώση περίπου 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνετε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα, εφόσον πρώτα έχετε στεγνώσει ταμποναριστά το δέρμα.

3. Ποσότητα.

Νομίζεις ότι η ποσότητα δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Και όμως. Ενδεικτικά, έχετε κατά νου ότι η σωστή ποσότητα αντηλιακού για το πρόσωπο είναι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού.

4. Essentials.

Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, γυαλιά ηλίου με απορροφητικά φίλτρα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, συνιστούν το dress code της παραλίας αλλά και της πόλης, με σκοπό την πλήρη προστασία από την υπεριώδη και μη ακτινοβολία.

Extra tip: Μην φοράς βρεγμένα μπλουζάκια στην παραλία, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τις ακτίνες του ηλίου.

5. Ενυδάτωση.

Η ενυδάτωση πριν, αλλά και μετά την έκθεση στον ήλιο, διαδραματίζει επίσης μεγάλο ρόλο.

Μην ξεψνάτε το after sun, που καταπραΰνει την επιδερμίδα, ανανεώνει την κεράτινη στιβάδα, δροσίζει και διατηρει την υγρασία, που τόσο έχει ανάγκη το δέρμα.