Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη μας εποχή, όταν όμως επικρατούν συνθήκες καύσωνα μπορεί να γίνει εφιαλτικό. Αν είμαστε ήδη στην εξοχή,  κοντά σε κάποια παραλία ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα, πάντως όπως και να έχει χρειαζόμαστε μερικούς απλούς και γρήγορους τρόπους που θα μας χαρίσουν ευεξία και θα μας δροσίσουν.

#1

Αν νιώθουμε την ενέργειά μας να πέφτει εξαιτίας της ζέστης, απλώνουμε στα σημεία των παλμών 1 σταγόνα από ένα τονωτικό αιθέριο έλαιο, όπως βασιλικός, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι σε μία κουταλιά της σούπας έλαιο βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο. Το άρωμά τους θα μας ξυπνήσει και θα μας κάνει να αισθανθούμε πιο άνετα.

#2

Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα τονωτικό ντους. Για καλύτερα αποτελέσματα αντικαταθιστούμε το συνηθισμένο μας αφρόλουτρο με κάποιο που μυρίζει μέντα,  τσάι ή εσπεριδοειδή. Για να διατηρήσουμε το τονωτικό άρωμά του το συνδυάζουμε με την αντίστοιχη κρέμα σώματος.

#3

Μήπως τα πόδια μας είναι βαριά και κουρασμένα; Το βράδυ, όση ώρα βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη με δροσερό νερό, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και μια κουταλιά σούπας άλατα μπάνιου που μαλακώνουν το δέρμα. Η κίνηση αυτή μας παρέχει αίσθηση δροσιάς και ανακουφίζει τα πόδια.

#4

Για να ξυπνάμε με φρέσκια και λαμπερή όψη, εφαρμόζουμε το προηγούμενο βράδυ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, μία σύνθεση after sun που βασίζεται στις αρχές της κρυοθεραπείας. Ετσι μας χαρίζει αίσθηση της δροσιάς για αρκετή ώρα. Ταυτόχρονα βοηθάμε την επιδερμίδα να επιδιορθώσει τις φθορές από τον ήλιο και βελτιώνουμε την ποιότητά της.

#5

Βάζουμε στην τσάντα μας ένα βιταμινούχο, ενυδατικό face mist το οποίο είχαμε φυλάξει στο ψυγείο. Ετσι όποτε αισθανόμαστε κατάπτωση λόγω της ζέστης, το χρησιμοποιούμε. Παράλληλα όμως δυναμώνουμε και την επιδερμίδα μας.

#6

Ο καλύτερος τρόπος για να «ζωντανέψουμε» την κουρασμένη έκφρασή μας είναι το οπτικό εφέ του μακιγιάζ. Τοποθετούμε ένα κρεμώδες ρουζ σε φυσική απόχρωση στα μάγουλά μας. Επειτα προσθέτουμε λίγη ποσότητα highlighter στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών που θα δώσει εντυπωσιακή λάμψη.