Σίγουρα όλοι απολαμβάνουμε μερικές έξτρα ώρες ύπνου ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που πατάμε «αναβολή», καταλήγοντας να ξυπνήσουμε κάπως πιο απότομα και να ετοιμαστούμε για την ημέρα μας βιαστικά. Ωστόσο, αν απλά δοκιμάσετε να ξυπνάτε μία ώρα νωρίτερα μπορείτε να:

Έχετε περισσότερη ώρα για εσάς

Εάν ζείτε με άλλους ανθρώπους, ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσετε και τα παιδιά μόλις ξυπνήσουν, τότε με το να ξυπνήσετε μόλις μία ώρα νωρίτερα, θα βρείτε λίγο χρόνο για να αφιερώσετε στην φροντίδα του εαυτού σας.

Αυτός ο χρόνος που θα αφιερώσετε για να πιείτε πιο ήρεμα τον καφέ σας όσο διαβάζετε τα νέα της ημέρας, μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να αντιμετωπίσετε μια ταραχώδη μέρα με περισσότερη ψυχραιμία και οργάνωση.

Βρείτε χρόνο για γυμναστική

Εάν η προπόνηση είναι σημαντική για εσάς, αλλά συχνά δυσκολεύεστε να βρείτε τον χρόνο, το να ξυπνάτε νωρίς θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για να τα καταφέρετε. Εάν γυμνάζεστε αμέσως μόλις ξυπνήσετε, θα αποφύγετε και τον πειρασμό να μην την κάνετε καθόλου.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα από την πρωινή άσκηση είναι η καλή διάθεση καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ξυπνάτε νωρίτερα; Κάνετε περισσότερα

Θα θέλατε ποτέ να είχατε περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα για να ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε να κάνετε; Αν και δεν μπορείτε να προσθέσετε μια έξτρα ώρα στο εικοσιτετράωρο, σίγουρα μπορείτε να την προσθέσετε στην ημέρα σας, αρκεί να σηκωθείτε μια ώρα νωρίτερα.

Αν χρειάζεστε λίγο επιπλέον χρόνο, το να ξυπνάτε νωρίς σας δίνει μια ευκαιρία να κάνετε όσα θέλετε δίχως αντιπερισπασμούς.