Το πρόχειρο φαγητό είναι υψηλά επεξεργασμένο και ενώ είναι πλούσιο σε θερμίδες, είναι φτωχό σε θρεπτική αξία.  Αν και καταλαβαίνουμε ότι όλες αυτές οι τροφές είναι εξαιρετικά νόστιμες (και ταιριάζουν ιδανικά με την παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς), στην πραγματικότητα δεν σας προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από θερμίδες, πρόσθετα σάκχαρα, «κακά» λιπαρά και αλάτι. Παράλληλα, είναι εύκολο να σας οδηγήσουν στην υπερφαγία, χωρίς παράλληλα να σας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα.

Για το καλό, λοιπόν, την υγεία σας αλλά και της σιλουέτας σας, μειώσετε το πρόχειρο φαγητό ακολουθώντας τις 5 παρακάτω συμβουλές.

1. Οργανωθείτε εκ των προτέρων

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, προσπαθήστε να οργανώνετε τα γεύματα της επόμενης, ώστε να προμηθευτείτε όλα τα συσταστικά που θα χρειαστείτε και να μειώσετε τις πιθανότητες να παραγγείλετε απ’ έξω.

2. Ξεφορτωθείτε από την κουζίνα σας το πρόχειρο φαγητό

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας κρατώντας όλα αυτά τα ανθυγιεινά τρόφιμα στο σπίτι σας. Αυτή τη στιγμή μπορεί να νιώθετε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα τα φάτε, το βράδυ όμως που γυρνάτε κουρασμένοι από τη δουλειά και θέλετε να χαλαρώσετε βλέποντας μια σειρά, δεν είναι και τόσο απίθανο να τους ορμήξετε. Απαλλαγείτε, λοιπόν, από κάθε παχυντική λιχουδιά και εφοδιαστείτε με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ανάλατους ξηρούς καρπούς, που θα ικανοποιήσουν την πείνα σας και θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

3. Πειραματιστείτε

Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχει η διατροφή σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βαρεθείτε ή να λαχταρήσετε το πρόχειρο φαγητό. Για παράδειγμα, προσθέστε ξηρούς καρπούς και φρούτα στη σαλάτα σας, ταχίνι στα ρεβίθια σας ή δοκιμάστε ένα νέο είδος ψαριού αυτήν την εβδομάδα.

4. Μη φεύγετε για το γραφείο χωρίς υγιεινά σνακ

Μη φεύγετε για τη δουλειά χωρίς πρώτα να έχετε οργανώσει τα σνακ σας. Είναι τόσο απλό να ρίξετε δύο φρούτα, ένα γιαούρτι και μερικούς ξηρούς καρπούς σε μια σακούλα. Είναι, άλλωστε, δεδομένο ότι κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα θα πεινάσετε, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό του αυτόματου πωλητή.

5. Κοιμηθείτε περισσότερο

Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, όμως ο ύπνος σας επηρεάζει σημαντικά τις διατροφικές σας επιλογές. Συγκεκριμένα η έλλειψη ύπνου έχει βρεθεί ότι αυξάνει την επιθυμία για γλυκά και υψηλά επεξεργασμένες τροφές. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε επαρκώς και θα δείτε την επιθυμία σας για πρόχειρο φαγητό να μειώνεται.