Αυτά τα muffin αυγών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας (ή τη μέρα των παιδιών σας), με μια θρεπτική και χαμηλή σε θερμίδες επιλογή πρωινού!

Σας προτείνουμε να φτιάξετε μερικές παρτίδες και να τις έχετε έτοιμες στην κατάψυξη, για να τις ξεπαγώσετε και να τις ρίξετε στο φούρνο, όταν θα είστε πολύ κουρασμένη για να φτιάξετε οτιδήποτε.

Πώς να φτιάξετε muffin αυγών με λίγες θερμίδες

Συστατικά

6 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/4 φλιτζάνι σπαράγγια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι πιπεριά, οποιοδήποτε χρώμα

1/4 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλάκι του γλυκού τυρί, τριμμένο

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

ΑΥΓΩΝ

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το πιπέρι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρώς.
  • Ψεκάζουμε μια φόρμα για muffin με αντικολλητικό σπρέι και μοιράζουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε 12 φόρμες για muffin.
  • Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μαζί σε ένα μικρό μπολ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες για muffin (ρίξτε τα ομοιόμορφα, ώστε να γεμίσουν και οι 12 φόρμες).
  • Ψήνουμε στους 350 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  • Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε με τυρί.

Καλή απόλαυση!

Tip: Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε κάπως τη συνταγή, προσθέτοντας λίγο φρέσκο Pico de Gallo (τη διάσημη μεξικάνικη salsa) ή ακόμα και το αγαπημένο σας μπέικον, λουκάνικο ή ζαμπόν. Απλά να ξέρετε ότι αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν ελαφρώς τις θερμίδες σε κάθε φόρμα για muffin.