Αυτό το chai latte έχει τη γλυκιά και πικάντικη γεύση που τόσο αγαπάμε και μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν περιέχει γαλακτοκομικά, έχει φυσική γλυκιά γεύση και αποτελεί μια εξαιρετική υγιεινή εναλλακτική σε σχέση με το τσάι λάτε που θα αγοράζατε από μια καφετέρια. Επιπλέον, αυτό το σπιτικό chai latte είναι φθηνότερο και δεν έχει περίεργα συντηρητικά ή πρόσθετα.

Όπως συμβαίνει με τον κλασικό λάτε που περιέχει καφέ, το chai latte περιέχει καφεΐνη και αφρόγαλα.

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)

2 φακελάκια μαύρου τσαγιού

3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα, τριμμένα

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή γλυκαντικό της επιλογής σας)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα 2 σακουλάκια τσαγιού στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Περιμένουμε 3 έως 5 λεπτά για να μουσκέψει το τσάι και στη συνέχεια αφαιρούμε τα σακουλάκια.
  3. Προσθέτουμε κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο και σιρόπι σφενδάμου, και χτυπάμε για να ενωθούν, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να αχνίσει.
  4. Προσθέστε οποιοδήποτε καρύκευμα σας αρέσει και σερβίρετε αμέσως.

Tip: Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο το chai latte που θα περισσέψει, για έως 4 ημέρες, και σερβίρετέ το αφού το ξαναζεστάνετε (χωρίς να το βράσετε, όμως).

Αυτό το εύκολο και γευστικό chai latte είναι ο τέλειος τρόπος για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για κάτι γλυκό, όταν κάνει κρύο, ενώ είναι εξίσου θεϊκό όταν σερβίρεται με πάγο μια πιο ζεστή μέρα.