Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να ασκούνται για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Ενώ το περπάτημα είναι η άσκηση που συνιστάται από τους περισσότερους επαγγελματίες υγείας, μερικές φορές οι έγκυες γυναίκες θέλουν να αλλάξουν τη ρουτίνα της προπόνησής τους σε κάτι διαφορετικό και τότε στρέφονται στην προγεννητική γιόγκα.

Γιατί να επιλέξετε την προγεννητική γιόγκα

Η άσκηση της προγεννητικής γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη για τις μέλλουσες μανούλες.

Από την ενίσχυση της διάθεσης και την αποτροπή της κατάθλιψης, τη μείωση του κινδύνου υψηλής αρτηριακής πίεσης, την ανακούφιση από τους πόνους από την εγκυμοσύνη, τη μείωση του άγχους και της πίεσης στο σώμα και την εκμάθηση τεχνικών για τον πόνο του τοκετού, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την επιλέξετε.

Κανόνες ασφαλείας

Μερικές συμβουλές για να την απολαύσετε με ασφάλεια, περιλαμβάνουν:

Προσοχή με την ζέστη

Ενώ ασκείστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην υπερθερμαίνεστε. Αυτό επειδή όταν οι έγκυες γυναίκες υπερθερμαίνονται, όχι μόνο μπορεί να εμφανίσουν κράμπες, ναυτία, ζάλη αλλά και το μωρό μπορεί επηρεαστεί εξίσου.

Για να μην συμβεί αυτό και να έχετε μια ασφαλή προπόνηση, η εύρεση ενός χώρου κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή ακόμα και να κάνετε γιόγκα με έναν ανεμιστήρα ανοιχτό, θα βοηθήσει στη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ασφαλή επίπεδα.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Μπορεί να μην φαίνεται ότι το τέντωμα θα προκαλέσει αφυδάτωση του σώματος, αλλά η γιόγκα μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους νερού κατά την διάρκεια μιας τυπικής συνεδρίας. Ως εκ τούτου, το να έχετε έτοιμο ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε συχνά λίγες γουλιές όσο ασκείστε θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένη.

Μην στηρίζεστε στην πλάτη και τη κοιλιά

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι γυναίκες μπορούν να ξαπλώνουν με ασφάλεια μπρούμητα και ανάσκελα εφόσον το σώμα τους δεν έχει αρχίσει να αλλάζει γρήγορα και να αισθάνονται άνετα σε αυτές τις θέσεις.

Ωστόσο, μετά τη δωδέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το να βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις ενώ κάνετε γιόγκα είναι εκτός ορίων, σύμφωνα με τους ειδικούς.