Το να ακούμε το σώμα σας είναι κομβικής σημασίας για σχεδόν κάθε μας ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης και της φυσικής δραστηριότητας. Οι μυς μας, κατά κύριο λόγο, μας προειδοποιούν όταν χρειάζεται να τροποποιήσουμε μια κίνηση, να πάρουμε ένα rest-day ή να ρίξουμε την ένταση.

Όταν το σώμα «ζητά» γυμναστική

Αλλά όπως το σώμα μας μπορεί να μας πει πότε είναι ώρα να σταματήσουμε να πιέζουμε, μπορεί επίσης να μας πει πότε πρέπει να προσθέσουμε λίγη επιπλέον κίνηση στις ρουτίνες μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα του fitness, , υπάρχουν ορισμένα σημάδια που σας υποδεικνύουν ότι το σώμα σας μάλλον χρειάζεται μια προπόνηση ή τουλάχιστον, περισσότερη φυσική δραστηριότητα. Τα σημάδια αυτά περιλαμβάνουν:

Μειωμένη ενέργεια

Αντί για τον δεύτερο καφέ το απόγευμα, δοκιμάστε να κάνετε μια σύντομη προπόνηση ή να περπατήσετε για περίπου μισή ώρα. Γιατί; Όταν γυμνάζεστε, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε ακόμα καλύτερα από την καφεΐνη.

«Οι ενδορφίνες είναι εκείνες οι ορμόνες που βελτιώνουν την διάθεση και κρατούν τα ενεργειακά μας επίπεδα υψηλά» εξηγεί ο Jonathan Leary, χειροπράκτωρ και ειδικός στην επιστήμη της άσκησης.

Δυσκολία στην συγκέντρωση

Εάν κάθεστε στο γραφείο σας και κοιτάζετε το ίδιο μέιλ για μία ώρα, μάλλον ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε. Οι αεροβικές ασκήσεις όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία ενεργοποιούν τους υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας και η ντοπαμίνη είναι γνωστό ότι παίζει μεγάλο ρόλο στη γνωστική λειτουργία και την μάθηση.

Επιπλέον, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού βελτιώνει την κυκλοφορία και η λήψη περισσότερου αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο μπορεί να ενισχύσει την συγκέντρωσή σας. Και τα καλύτερα νέα; Αρκούν δύο λεπτά αερόβιας άσκησης για να επανέλθετε δυναμικά.

Δύσκαμπτοι μυς

«Η δυσκαμψία εμφανίζεται συχνά όταν δεν ασκούμε αρκετά, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη δυσκαμψία είναι να είστε τακτικά δραστήριοι» εξηγεί η Katie Sun Worrall, φυσιοθεραπεύτρια.

«Είτε πρόκειται για περπάτημα, τρέξιμο, γιόγκα, ποδηλασία, άρση βαρών ή άλλη άσκηση της επιλογής σας, όλα αυτά είναι καλά για εσάς και για την υγεία σας τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα» συμπληρώνει.