Αν και τείνουμε να συσχετίζουμε τον πόνο της μέσης με κόπωση από έντονη φυσική δραστηριότητα ή από κάποιο τραυματισμό, στην πραγματικότητα η αδράνεια μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στην σπονδυλική στήλη και την μέση, η οποία μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση των μυών, όπως είναι οι γλουτοί.

Η yoga «θωρακίζει» την μέση

«Είναι ζωτικής σημασίας τα άτομα με ήπιο έως μέτριο πόνο στην μέση να συνεχίσουν να κινούνται και να τεντώνουν ή να ενδυναμώνουν, εφόσον είναι εφικτό, δομές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση» εξηγεί η ειδικός yoga, Celest Pereira.

«Αλλά είναι επίσης σημαντικό να κινηθούμε με τον σωστό τρόπο για το άτομο». Προσθέτει ότι η yoga έχει πληθώρα στάσεων που θα σας κάνει να νιώσετε καλά, αλλά είναι σημαντικό να κινηθείτε προς την κατεύθυνση όπου μπορείτε να αισθανθείτε τον ελάχιστο πόνο για να έχετε το μέγιστο όφελος.

Έτσι για να βοηθήσετε την μέση σας να δυναμώσει και εσείς να ανακουφιστείτε από τον πόνο μπορείτε να δοκιμάσετε:

Η θεά (Utkata Konasana)

Η στάση της θεάς αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο για να την ενίσχυση των γλουτών σας. Όσο πιο ενδυναμωμένοι είναι οι γλουτοί σας, τόσο καλύτερη είναι η υποστήριξη για την σπονδυλική σας στήλη και την μέση.

Η στάση της καρέκλας (Utkatasana)

Αυτή η στάση ενισχύει το κάτω μέρος του σώματος, και πάλι εκείνους τους πολύ σημαντικούς γλουτούς, καθώς και τους τετρακέφαλους (μυς των μηρών). Αυτή η στάση θα διεγείρει τη ροή του αίματος στο κάτω μέρος του σώματος, που θα ανακουφίσει από τον πόνο.

Η στάση της ακρίδας (Salabhasana)

Αυτή η στάση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μυς της πλάτης το στήθος και τη σπονδυλική σας στήλη για να σας κάνει να αισθανθείτε ενεργοποιημένοι και ανανεωμένοι.