Ναι, είναι απογοητευτικό όταν περνάς ένα διάστημα τακτικών προπονήσεων και δεν βλέπεις τα αποτελέσματα στα οποία ήλπιζες.

Αλλά το γεγονός ότι δεν έχεις μετατραπεί ακόμη σε κομπάρσο του Baywatch (ή όποιας αντίστοιχης πολιτιστικής αναφοράς έχετε εσείς οι νέοι) δεν σημαίνει ότι οι προσπάθειές σου πηγαίνουν χαμένες.

Σύντομα, θα δεις τους γραμμωμένους κοιλιακούς που προσπαθείς να χτίσεις – ή εκείνη την ανύψωση των οπισθίων σου.

Ως τότε, δες πώς θα καταλάβεις ότι η γυμναστική κάνει δουλίτσα, ακόμη κι αν ο καθρέφτης σου λέει το αντίθετο.

Η καρδιά σου χτυπά μόνο όσο πρέπει (μόνο όσο πρέπει)

Καλή φυσική κατάσταση σημαίνει και χαμηλοί παλμοί – συγκεκριμένα, περίπου 60 με 100 το λεπτό. Αν είναι περισσότεροι, υποδεικνύουν ενδεχόμενο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Έχεις τους φίλους σου στο πλευρό σου…

… και όχι στήριγμά σου. Τι θα πει αυτό; Όταν αποφασίζετε να πάτε κάπου όλοι μαζί με τα πόδια, να προδώσετε το ασανσέρ για χάρη της σκάλας ή να τρέξετε να προλάβετε το λεωφορείο, μπορείς να ακολουθήσεις τους άλλους κανονικά και χωρίς να λαχανιάζεις.

Νιώθεις αμέσως καλύτερα μετά τη γυμναστική

Όσο καλύτερη είναι η φυσική σου κατάσταση, τόσο πιο γρήγορα επανέρχονται οι παλμοί σου μετά την άσκηση. Υπολόγιζε ότι θα πρέπει να σου πάρει λιγότερα από πέντε λεπτά.

Δεν το βάζεις κάτω

Μπορεί να μη γυμνάζεσαι κάθε μέρα – και να μην περνάς ώρες επί ωρών στο γυμναστήριο. Όμως προσπαθείς να κινείσαι σε καθημερινή βάση και γυμνάζεσαι τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα (ιδανικά με δυο προπονήσεις ενδυνάμωσης μέσα σε αυτά). Και αυτό είναι υπεραρκετό για να διατηρείσαι σε καλή φυσική κατάσταση.

Έχεις παιδί και τα βγάζεις πέρα με άνεση

Δεν περίμενες ότι το να μεγαλώνεις ένα νήπιο θα ήταν τόσο σκληρή προπόνηση, έτσι δεν είναι; Τώρα που το ξέρεις, μπορείς να νιώσεις και λίγη περηφάνια που καταφέρνεις να αντεπεξέλθεις στις βόλτες με το καροτσάκι, το μπουσούλημα στο πάτωμα, τη μεταφορά ενός παιδιού που πλέον έχει ξεπεράσει τα 10 κιλά στην αγκαλιά σου.

Σκαλί καλέ μου, σκαλί

Όταν ξέρεις ότι ο προορισμός σου είναι στον πρώτο ή και τον δεύτερο όροφο, δεν σκέφτεσαι καν το ενδεχόμενο του ασανσέρ. Μπράβο, είσαι μια χαρά. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τις σκάλες ακόμη συχνότερα!

Νιώθεις ξεκούραστος

Έλα, το ξέρεις κι εσύ ότι δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο στις μέρες μας να αισθάνεσαι ξεκούραστος ή ξεκούραστη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Και ναι, ειδικά αν αυτό άλλαξε πρόσφατα, είναι βέβαιο ότι το χρωστάς στην άσκηση.

Και γενικά, δεν αισθάνεσαι καθόλου άσχημα

Είναι γνωστό ότι η γυμναστική βελτιώνει την ψυχική υγεία και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Τέτοιου είδους αλλαγές στη διάθεσή σου δείχνουν ότι η προπόνηση κάνει δουλειά. Μην το βάζεις κάτω, λοιπόν!